ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΣΤ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου - Ευλογία και Αγιασμός. Οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα οι Απόστολοι. Ο Όσιος Μαρτινιανός. Άρχεται το Τριώδιο.

Φαρισαΐζων, Ἱεροῦ μακρὰν γίνου, Χριστὸς γὰρ ἔνδον, ᾧ ταπεινὸς δεκτέον.

O Ιησούς μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων χρησιμοποιώντας παραβολές. Η παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου είναι μια από τις σπουδαίες παραβολές που χρησιμοποίησε ο Ιησούς στους λόγους του.

Οι τελώνες ήταν ιδιώτες που εισέπρατταν τους φόρους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Δεν ήταν αγαπητοί στον λαό λόγω της απανθρωπιάς και της βίας που ασκούσαν στους φορολογούμενους, προκειμένου να εισπράξουν ότι μπορούσαν. Ο τελώνης θεωρούνταν αμαρτωλός και διεφθαρμένος. Οι Φαρισαίοι αντίθετα ήταν άνθρωποι καθωσπρέπει που εκπροσωπούσαν τη θρησκεία.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την γιατί ο Θεός συγχώρησε τον Τελώνη και απέρριψε τον Φαρισαίο.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου με την αρχή του Τριωδίου με την εορτή των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 07.30 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.