ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΖΗΤΙΑΝΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΔ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής ΙΔ Λουκά με τη θεραπεία του τυφλού ζητιάνου στην Ιεριχώ - Ευλογία και Αγιασμός. Οι Άγιοι Κλήμης ο Επίσκοπος Αγκύρας και Αγαθάγγελος οι Μάρτυρες.

Το μεγάλο θέμα της προσευχής και μάλιστα της θερμής και επίμονης προσευχής μας παρουσιάζει το Ευαγγέλιο Κυριακής ΙΔ Λουκά.

Κόσμος πολύς ακολουθούσε τον Κύριο που ήδη πλησίαζε έξω από την Ιεριχώ. Καθώς προχωρούσε όλος αυτός ο λαός, ένας τυφλός ζητιάνος, που καθόταν στην άκρη του δρόμου, άκουσε τον θόρυβο, ρώτησε τί συμβαίνει και όταν έμαθε ότι θα περνούσε από εκεί ο Χριστός, άρχισε να φωνάζει δυνατά:

«Ιησού, ένδοξε απόγονε του Δαβίδ, σπλαχνίσου με, ελέησέ με»!

Τότε αυτοί που προπορεύονταν, «ἐπετίμων αὐτῷ ἵνα σιωπήσῃ». Με τόνο αυστηρό του έλεγαν να σωπάσει, διότι νόμιζαν ότι με τις φωνές του θα ενοχλούνταν ο Κύριος. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν εχθροί του Χριστού αλλά ακόλουθοί Του, από λανθασμένη εκτίμηση των πραγμάτων στέκονταν εμπόδιο στο να γνωρίσει μιά ψυχή το φώς του Χριστού.

Σε άλλη παρόμοια περίπτωση οι μαθητές του Χριστού είχαν εμποδίσει αυτούς που έφερναν τα παιδιά στο Χριστό για να τα ευλογήσει, επειδή νόμιζαν ότι δεν ήταν σωστό να απασχολούν τον Κύριο με μικρά παιδιά.

Διαβάστε αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής με τη θεραπεία του τυφλού από τον Ιησού.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής ΙΔ Λουκά με τη θεραπεία του τυφλού ζητιάνου στην Ιεριχώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ΙΔ Λουκά με την εορτή του Αγίου Κλήμεντος του Επισκόπου Αγκύρας και Αγαθαγγέλου των Ιερομαρτύρων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 07.30 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.