ΚΥΡΙΑΚΗ Γ ΛΟΥΚΑ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 Ζωντανά. H ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της της εορτής των Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας των αδελφών Μαρτύρων και Κυριακής Γ Λουκά. Η έννοια της ζωής και του θανάτου.

«Μη κλαίε»: Δυο μικρότατες λέξεις – προτροπή και συμβουλή του Λυτρωτή σε ένα καίριο ζήτημα της ανθρωπότητας, σε θέμα απόλυτο, καταλυτικό και οριακό, αν ο θάνατος είναι το όριο της επίγειας ζωής. «Μη κλαίε» λέει στους πιστούς Του που βρίσκονται μπροστά στον θάνατο.

Ο Χριστός συναντά μια κηδεία, ένα συνηθισμένο περιστατικό, τόσο συνηθισμένο όσο το φαινόμενο ζωή, αφού όσοι ζούμε και θα πεθάνουμε.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι εορτάζουμε με την Κυριακή Γ Λουκά.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Γ Λουκά από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Γ Κυριακής Λουκά με ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Έννοια της Ζωής και του Θανάτου

Το ευαγγέλιο της Κυριακής Γ Λουκά μας παρουσιάζει ένα θλιβερό γεγονός.

Μία χήρα μητέρα συνοδεύει το νεκρό μονάκριβο παιδί της στον τάφο. Τη νεκρώσιμη πομπή συνάντησε ο Χριστός στην πόλη Ναϊν.

Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το πιο βασανιστικό πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης, το πρόβλημα του θανάτου. Στην είσοδο της πόλεως ο Κύριος και η συνοδεία Του συναντά οδυρόμενη μια χήρα μητέρα, που κήδευε το μονάκριβο παιδί της.

Την σπλαχνίζεται, την πλησιάζει και της λέει παρηγορητικά:

«Μη κλαίε».

Πλησιάζει τη σορό και ως εξουσίαν έχων δίνει εντολή στο νεκρό παιδί:

«Νεανίσκε, σοι λέγω, εγέρθητι».

Και ο πρώην νεκρός νέος ανασηκώνεται και άρχισε να μιλά. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι έχει επιστρέψει στον κόσμο των ζώντων.

Διαβάστε αναλυτικά για την έννοια της Ζωής και του Θανάτου της Κυριακής Γ Λουκά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.