ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Δ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 10 Iουλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Δ Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Δ Κυριακής Ματθαίου με την εορτή των Αγίων 45 Μαρτύρων - Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή Δ Ματθαίου. Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες εν Νικόπολη της Αρμενίας.

Καί λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ ἐλθών θεραπεύσω αὐτόν.

Κατά την Δ Κυριακή Ματθαίου ο Κύριος, αγαπητοί αδελφοί, ευρίσκεται στην πόλη Καπερναούμ της Γαλιλαίας. Από τα Ιερά ευαγγέλια γνωρίζουμε τη δεκτικότητα, την οποία είχαν επιδείξει οι κάτοικοι της Καπερναούμ στη θεία χάρη.

Για τούτο ο Κύριος εκεί επετέλεσε πλήθος θαυμάτων. Από την ευαγγελική περικοπή σήμερα πληροφορούμεθα για το θαύμα της θεραπείας του δούλου του εκατόνταρχου.

Ο εκατόνταρχος ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Αυτός είχε εκατό στρατιώτες υπό την εξουσία του. Από εκεί προκύπτει και ο τίτλος του. Πρόκειται, βέβαια, για κάποιο ειδωλολάτρη αλλά με πίστη προς τον Ιησού Χριστό.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά το Ευαγγέλιο και τι γιορτάζουμε την Κυριακή Δ Ματθαίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Δ Ματθαίου με την εορτή Αγίων Σαράντα Πέντε Μαρτύρων στη Νικόπολη της Αρμενίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 10 Iουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Δ Κυριακής Ματθαίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 10 Iουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται με αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου. Θα προσπαθήσουμε να διασαφηνίσουμε τα σχετικά με την ταυτότητα του Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου, όπως και την ημέρα εορτής του.

Ο πυρήνας της αναζήτησής μας εστιάζεται στην αξιολόγηση μιας αρχαίας παράδοσης που κυριαρχεί στη δύση και κυρίως από αυτήν εισήλθε στον χώρο της ορθόδοξης ανατολής. Η παράδοση αυτή, ταυτίζει τους δύο ομώνυμους αποστόλους, δηλαδή τον Ιούδα Ιακώβου και τον εκ των αδελφών του Κυρίου Ιούδα, τον καλούμενο αδελφόθεο.

Διαβάστε αναλυτικά ποιος είναι και πότε εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.