ΚΥΡΙΑΚΗ B ΝΗΣΤΕΙΩΝ Live - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Β Νηστειών Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Β Νηστειών με την θεραπεία ενός παράλυτου στην Καπερναούμ - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης και Θαυματουργός. H Σύναξη των εν τη Λακωνία διαλαμψάντων Αγίων. Ο Άγιος Υπάτιος ο Επίσκοπος Γαγγρών ο Ιερομάρτυρας. Ο Όσιος Ακάκιος ο Ομολογητής και Επίσκοπος Μελιτηνής. O Όσιος Βλάσιος ο εξ Αμορίου. Β' Κυριακή των Νηστειών. Η θεραπεία ενός παράλυτου.

Σοὶ λέγω, ἔγειρε καὶ ἆρον τὸν κράβαττόν σου καὶ ὕπαγε εἰς τὸν οἶκόν σου.

Τα θαύματα του Ιησού Χριστού είναι πραγματικά αμέτρητα. Όπως είναι αναρίθμητες οι σταγόνες της θάλασσας και τα φύλλα των δένδρων άλλο τόσο είναι άπειρα τα θαύματα του Θεανθρώπου Κυρίου μας.

Στην Β Κυριακή των Νηστειών θα δούμε το θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ και θα προβληματιστούμε πάνω στο πανανθρώπινο πρόβλημα του πόνου.

Ο μοναδικός των αιώνων Δάσκαλος του πνεύματος και της αγάπης Ιησούς δίδασκε στο Ναό και στις συναγωγές, σε σπίτια και εξοχές. Κάποια μέρα δίδασκε μέσα σε ένα σπίτι, στο οποίο είχαν πολλοί άνθρωποι τρέξει, για να απολαύσουν τα χαριτόβρυτα λόγια Του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την Κυριακή των Β Νηστειών με τη θεραπεία του παραλυτικού.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Β Κυριακής των Νηστειών με την θεραπεία του παραλύτου στην Καπερναούμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 31 Μαρτίου 2024 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Β Νηστειών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 07.30 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.