ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - Β ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Αγιορειτών Αγίων Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής Β Ματθαίου με την εορτή των Αγιορειτών Πατέρων - Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή Β Ματθαίου. Η Σύναξη των Αγιορειτών Αγίων. Ο Όσιος Δαβίδ ο εκ Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Δαβίδ ο Νέος Οσιομάρτυρας ο Αγιαννανίτης.

Ὄρη παρῆλθε πάντα, τοῦ Ἄθω Ὄρος. Εὐρωπικῆς γῆς, τῇ ἁγιωνυμία· Ἤνθησεν ἄνθη, ἀνθεοτρεφὴς Ἄθως, Ὄντως νοητὰ, τούς δε θείους Πατέρας· Χορὸν Θεουδῆ, τῶν ἐν Ἄθω Πατέρων, Χορὸς γεραίρει, τῶν Μοναστῶν τοῦ Ἄθω. Πληθὺς Ἀθωνιὰς, ἀμφὶ Θόωκον στῆκε Θεοῖο.

Την Κυριακή Β Ματθαίου ο ιερός ευαγγελιστής Ματθαίος μας μεταφέρει το περιστατικό της κλήσης από τον Διδάσκαλο Χριστό των πρώτων μαθητών Του.

Ενώ ίσως περιμένει κανείς να τους επιλέξει μέσα από κάποιο συγκεντρωμένο πλήθος που προστρέχει να Τον ακούσει ή μέσα από μια συναγωγή, Αυτός μας εκπλήσσει.

Επιλέγει να έχει δίπλα Του τέσσερις απλοϊκούς ψαράδες της θάλασσας της Γαλιλαίας. Στην αρχή προσκαλεί τα αδέλφια Σίμωνα και Ανδρέα και στη συνέχεια δυο άλλα αδέλφια, τους υιούς του Ζεβεδαίου, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη.

Τους μεν πρώτους τους πετυχαίνει την ώρα που έριχναν τα δίχτυα στη θάλασσα, τους δε δεύτερους τη στιγμή που επιδιόρθωναν τα δίχτυα τους. Διαφαίνεται πως ο Κύριος καλεί τέσσερις ανθρώπους αφοσιωμένους στην αλιευτική τέχνη τους και στον καθημερινό μόχθο.

Διαβάστε αναλυτικά τι γιορτάζουμε την Κυριακή B Ματθαίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Β Ματθαίου με την εορτή των Αγιορειτών Πατέρων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 26 Ιουνίου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγιορειτών Αγίων κατά την Κυριακή Β Ματθαίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 07.00 το πρωί.

Σύναξη των Αγιορειτών Πατέρων

Οι άγιοι του Αγίου Όρους είναι οι φιλόστοργοι πατέρες που έγιναν κτήτορες μονών και συγκέντρωσαν κοντά τους πλήθος μοναχών. Με την αγάπη τους και τη διακονία τους, μετέτρεψαν τον ακατοίκητο Άθωνα σε τόπο κατοικήσιμο. Έκαναν την έρημο αγιώνυμο πολιτεία.

Οι άγιοι του Αγίου Όρους έδωσαν τον εαυτό τους ολοκληρωτικά στον Θεό. Με αυστηρή άσκηση, νηστεία, θερμή προσευχή έγιναν κοινωνοί των ουρανίων χαρισμάτων. Ο άγιος Νικόδημος περιγράφει τους Αγιορείτες αγίους ως «σχολεία πάσης αρετής, εντολών του Θεού φυλακτήρια, πόνων ασκητικών φροντιστήρια, αγγελικής πολιτείας εργαστήρια, παλαιών και αγίων κοινοβίων μιμητήρια, των πτωχών καταφύγια, λιμένες σωτηριώδεις και ακύμαντοι».

Από τους αγίους αυτούς το όρος Άθω ονομάστηκε Άγιο. Το Περιβόλι της Παναγίας είναι τόπος αγιότητας και μεγαλείου. Οι επισκέπτες βρίσκουν σε αυτό γαλήνη και αγαλλίαση. Η ακτινοβολία του φθάνει σε όλο τον κόσμο και προκαλεί δέος και θαυμασμό.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά γιατί εορτάζει και πως καθιερώθηκε η γιορτή των Αγιορειτών Αγίων.

Τοὺς οὐρανώσαντας τὸ Ὄρος Πατέρας, καὶ ὑποδείξαντας ἐν τούτῳ τὸν βίον, Ἀγγέλων πολιτεύεσθαι, καὶ πλήθη μοναχῶν, ἐν αὐτῷ συνάξαντας, ἀνευφημήσωμεν πάντες, πρὸς αὐτοὺς κραυγάζοντες· ἀπὸ πάσης ἀνάγκης, καὶ ἐπηρείας ῥύσασθε ἡμᾶς, πληθὺς Ὁσίων τοῦ Ἄθω τὸ καύχημα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.