ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Αγίων Πάντων Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων με την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Κυριακή Α Ματθαίου. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας ο Θαυματουργός. Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Τοῦ Κυρίου μου πάντας ὑμνῶ τοὺς φίλους, Εἴτις δὲ μέλλων, εἰς τοὺς πάντας εἰσίτω.

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η εορτή και η μαρτυρία της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας στα πρόσωπα όλων των Αγίων της, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων.

Aσθενείς και ισχυροί, όλοι δια των καλών έργων τους και εναρέτων πράξεών τους, ομολόγησαν και κήρυξαν την πίστη τους στον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

Αυτό το νέφος της εν ουρανοίς θριαμβευούσης Εκκλησίας, τιμά σήμερα, με ύμνους και ωδές πνευματικές, την επί γης στρατευομένη Εκκλησία και ψάλλει: «Τον Βαπτιστήν και Πρόδρομον, Αποστόλους Προφήτας, Μάρτυρας, Ιεράρχας τε Ασκητάς και Οσίους, Ιερομάρτυρας άμα, φιλοθέους γυναίκας και τους Δικαίους άπαντας και Αγγέλων τας τάξεις, χρεωστικώς, ύμνους καταστέψωμεν».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι γιορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής των Αγίων Πάντων με την εορτή του Αγίου Λουκά του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 11 Ιουνίου 2023 07.00 το πρωί.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς που φυλάσσεται στην Ενορία Πύλης από το Σάββατο απόγευμα στις 5 έως και την Κυριακή των Αγίων Πάντων το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων κατά την Κυριακή Α Ματθαίου με την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 07.00 το πρωί.

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός κατά κόσμον Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόινο-Γιασενέτσκι είχε το χάρισμα της επιστημονικής και πνευματικής υπεροχής, που δεν το κράτησε για τον εαυτό του, ούτε το χρησιμοποίησε για να γίνει αρεστός στο σύστημα.

Το 1921 ο Βαλεντίν Βόινο – Γιασενέτσκι χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα.

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ήταν ένας ευφυέστατος επιστήμονας. Εξέλιξε την ιατρική επιστήμη και δη την χειρουργική, που είναι μια πάρα πολύ εξειδικευμένη και λεπτή ειδικότητα.

Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Ἀνεδείχθης ἥλιος, νυκτί βαθεῖα, διωγμοῦ, μακάριε, διό καί θάλπος νοητόν, τό ἐκ Θεοῦ σύ ἐξέχεας, χειμαζομένοις, Λουκᾶ πανσεβάσμιε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.