ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Αγίων Πάντων Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων με την εορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Θεαδέλφου - Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή Α Ματθαίου. Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος και Αδελφόθεος. Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Τοῦ Κυρίου μου πάντας ὑμνῶ τοὺς φίλους, Εἴτις δὲ μέλλων, εἰς τοὺς πάντας εἰσίτω.

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η εορτή και η μαρτυρία της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας στα πρόσωπα όλων των Αγίων της, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων.

Aσθενείς και ισχυροί, όλοι δια των καλών έργων τους και εναρέτων πράξεών τους, ομολόγησαν και κήρυξαν την πίστη τους στον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.

Αυτό το νέφος της εν ουρανοίς θριαμβευούσης Εκκλησίας, τιμά σήμερα, με ύμνους και ωδές πνευματικές, την επί γης στρατευομένη Εκκλησία και ψάλλει: «Τον Βαπτιστήν και Πρόδρομον, Αποστόλους Προφήτας, Μάρτυρας, Ιεράρχας τε Ασκητάς και Οσίους, Ιερομάρτυρας άμα, φιλοθέους γυναίκας και τους Δικαίους άπαντας και Αγγέλων τας τάξεις, χρεωστικώς, ύμνους καταστέψωμεν».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι γιορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής των Αγίων Πάντων με την εορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Αδελφόθεου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων κατά την Κυριακή Α Ματθαίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 07.00 το πρωί.

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται με αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου. Θα προσπαθήσουμε να διασαφηνίσουμε τα σχετικά με την ταυτότητα του Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου, όπως και την ημέρα εορτής του.

Ο πυρήνας της αναζήτησής μας εστιάζεται στην αξιολόγηση μιας αρχαίας παράδοσης που κυριαρχεί στη δύση και κυρίως από αυτήν εισήλθε στον χώρο της ορθόδοξης ανατολής. Η παράδοση αυτή, ταυτίζει τους δύο ομώνυμους αποστόλους, δηλαδή τον Ιούδα Ιακώβου και τον εκ των αδελφών του Κυρίου Ιούδα, τον καλούμενο αδελφόθεο.

Διαβάστε αναλυτικά ποιος είναι και πότε εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Kλήσις τριπλή σοι και τριπλούν μάκαρ πάθος, Άρσις δέσις τε και τρίτον τόξου τάσις. Eννεακαιδεκάτη βελέεσσιν Iούδας θνήσκει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.