Η δεύτερη στέψη της Αγίας Βασίλισσας της Αυτοκρατορίας μας, με ελληνικό στέμμα στην Ελλάδα, έγινε την παραμονή της εορτής των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 μ.Χ., μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου φιλοξενούνταν για πρώτη φορά στα ελλαδικά χρονικά το άγιο λείψανό της.

Παραμονή Κωνσταντίνου και Ελένης, χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν το ναό της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί βρισκόταν το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης έτοιμο να δεχθεί τη στέψη για δεύτερη φορά.

Αγία Ελένη Κλειδιά Λειψανοθήκης

Αφαιρώντας την παπική κορόνα ο Επίσκοπος Φαναρίου και γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Αγαθάγγελος έστεψε για δεύτερη φορά μετά από 1.700 χρόνια την Αγία Ελένη με ορθόδοξο αυτοκρατορικό στέμμα, ενώ ταυτόχρονα ψάλλονταν κατανυκτικά εγκώμια και ύμνοι. Πριν από τη στέψη οι λατίνοι ιερείς από τη Βενετία παρέδωσαν στον θεοφιλέστατο τα κλειδιά της λειψανοθήκης, και αφού την άνοιξε, τοποθέτησε στην Αγία ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

αγία ελένη στέμμα

Το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης μετεφέρθει στην Ελλάδα την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και παρέμεινε στη χώρα μας για έναν μήνα, έως τις 15 Ιουνίου. Παράλληλα με το Ιερό Λείψανο, μετεφέρθει στην πατρίδα μας Σταυρός με Τίμιο Ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας. Το υποδέχθηκαν με τιμές αρχηγού κράτους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και άλλοι επίσημοι.

Αγία Ελένη

Το σκήνωμα της Αγίας Βασίλισσας της βυζαντινής αυτοκρατορίας έφυγε με το δεύτερο στέμμα της – η στέψη έγινε στις 20 Μαΐου, παραμονή της εορτής της. Η συνολική προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ενδεχομένως να άγγιξε και το εκατομμύριο, καθώς κόσμος έφτανε από τη βόρεια Ελλάδα, νησιά αλλά και χώρες του εξωτερικού.

Ακολουθεί το βίντεο με την δεύτερη Αυτοκρατορική στέψη της Αγίας Ελένης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.