Μετά τις πρόσφατες προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας από τους Μητροπολίτες Πειραιώς, Γόρτυνος και Κυθήρων για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων σειρά παίρνει το τμήμα Ισλαμικών σπουδών.  Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γλυφάδας κ. Παύλος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς καί Κονίτσης κ. Ανδρέας, εάν τελικά δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η ίδρυση και λειτουργία της Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών, είναι έτοιμοι να προσφύγουν, αμέσως, ομαδικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επίσης, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ετοιμάζουν σύμφωνα με την πρόσφατη Ημερίδα “Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι”, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων μαζί με τα Χριστιανικά Ορθόδοξα Σωματεία Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, προσφυγή είναι πρόθυμη να κάνει και η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών του πατρός Θεοδώρου Ζήση, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει στην πρώτη Ημερίδα που οργάνωσαν οι Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενάντια στις Ισλαμικές Σπουδές.
Όπως βλέπουμε, οι αντιδράσεις κορυφώνονται και αποδεικνύουν περίτρανα ότι το ποίμνιο της Ελλαδικής Εκκλησίας, μαζί με μεγάλη μερίδα Ιεραρχών είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα, μέσα σε νόμιμα πλαίσια, για να ακυρωθεί αυτό το Τμήμα.
 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.