Ο άγιος γέροντας Παΐσιος ήταν πάντα σίγουρος για την βοήθεια του Θεού στην Ελλάδα.

Έλεγε ότι ο Θεός θα κανόνιζε τα πράγματα ώστε οι πρώην εχθρικά διακείμενοι προς εμάς Αγγλο-Αμερικάνοι, να αναγκασθούν εκ των περιστάσεων να μας δώσουν την Πόλη, σε συμφωνία με τους Ρώσους, την οποία πρώτα θα έχουν φροντίσει να την αδειάσουν από το Μουσουλμανικό στοιχείο:

– Καλά γέροντα, οι Τούρκοι είναι δέκα εκατομμύρια στην Πόλη… και να μας την δώσουν πως θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε;

– Θα τους περάσουν απέναντι από την άλλη μεριά. Ο λογισμός μου λέει (τόνισε το «λογισμός») ότι θα το κάνουν έτσι για τα νερά. Να είναι διεθνή… (Ελεύθερη ναυσιπλοΐα μεταξύ Αιγαίου και Μαύρης θάλασσας.

«Ο π. Παΐσιος μου είπε», σελ. 77). Η πνευματική κατάσταση των σύγχρονων Τροϊκανών είναι ανάλογη της Ομηρικής εποχής, στην οποία οι άρπαγες Τρώες έλεγχαν τα στενά, όπως τώρα οι Τούρκοι, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τους μιμηθούν αρπάζοντας αντί για την ωραία Ελένη, ωραία Ελληνική γη!

Για τα «Εξαμίλια» (που αναφέρει η προφητεία του Αγίου Κοσμά) έλεγε ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Για τους Τούρκους, που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις, ο Γέροντας έλεγε: «Οι Τούρκοι… άς τους αυτούς. Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.

Τά ‘χουνε, τα κουβαλούν μαζί τους…» Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία, όσες φορές κι αν τον ρωτήσαμε και το συζητήσαμε, ποτέ δεν το έλεγε: «Αυτό δεν το ξέρουμε. ΟΘεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία.

Τα πράγματα όμως προς τα εκεί βαδίζουν…»(«Μαρτυρίες Προσκυνητών», σελ. 260).

Σε πρώτη φάση θα πάμε στην Πόλη σαν επίτροποι. «Την άνοιξη του 1993 επισκεφθήκαμε τον Γέροντα Παΐσιο. Τον ρωτήσαμε αν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία, και ο Γέροντας είπε: «Ναι, θα γίνει πόλεμος και θα χτυπηθεί η Τουρκία από το Βορρά.

Θα πάθει τεράστια καταστροφή, αλλά ρουθούνι Ελληνικό δεν θα ματώσει. Όσον αφορά στην Πόλη, θα διοικείται από Ρώσους, Έλληνες, και Ευρωπαίους.

Η καταιγίδα αυτή θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ και τότε οι Εβραίοι θα καταλάβουν τα σφάλματα τους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.