Εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» από το λαγούμι στην ορεινή Κορινθία δόθηκε το πρωί του Σαββάτου (17.02.24).

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά την απομάκρυνση των ανήλικων παιδιών από το λαγούμι στην ορεινή Κορινθία. Η οικογένεια «πρωτόγονων» αποτελείται από τον πατέρα, την μητέρα και πέντε παιδιά ηλικίας 22, 19, 15,10 χρονών και ένα 11μηνο βρέφος. Σε αυτό το λαγούμι 30 μέτρων στη θέση «Σάϊτας» στο Μάννα, κοιμούνται και ζουν την καθημερινότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε το ζευγάρι και μία φιλοξενούμενη γυναίκα από την Άρτα περιγράφοντας τις… πρωτόγονες συνθήκες υπό τις οποίες έχουν επιλέξει να ζουν. Τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ χρησιμοποιούν μόνο βότανα και όχι φάρμακα.

H Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, μητέρα της οικογένειας, είπε: «Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους».

Περιγράφοντας τους χώρους του σπιτιού η κα Καλαϊτζιδάκη ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη του κοινόβιου τις περισσότερες τους ώρες.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.