Ο π. Στέφανος ξορκίζει τον θάνατο στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων Λοιμωδών Αιγάλεω Δυτικής Αττικής - Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά. Κύριος των δυνάμεων αυτός έστιν ο βασιλεύς της δόξης.

Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών· και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης.

Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης;

Κύριος κραταιός και δυνατός, Κύριος δυνατός εν πολέμω. Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών· και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της δόξης.

Τίς έστιν ούτος ο βασιλεύς της δόξης;

Κύριος των δυνάμεων αυτός έστιν ο βασιλεύς της δόξης.

Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον π Στέφανο που κοινωνούσε τους λεπρούς στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Δυτικής Αττικής επί 50 έτη.

Οι κλεισμένες θύρες που ανοίγουν, σε μερικές ενορίες με βίαιη είσοδο από τον ιερέα, συμβολίζουν τις πύλες του Άδη που συντρίφθηκαν με την Ανάσταση του Κυρίου όπως φαίνεται στην εικόνα της εις Αδου Κάθοδο.

Ιησούς Χριστός Νικά και όλα τα κακά σκορπά

Όταν αντάμωναν οι πρώτοι χριστιανοί, κοιτάζονταν στα μάτια κι αντάλλασσαν ασπασμό λέγοντας: «Ιησούς Χριστός Νικά». Ο άνθρωπος σήμερα που θα τ᾽ ακούσει αυτό, το θεωρεί παρωχημένο.

Το θέμα δεν είναι τι βλέπεις, ούτε τι ζεις αλλά πως το ζεις. Η βαθιά πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός νικάει τα πάντα και σκορπίζει κάθε κακό, δεν ήταν μόνο ευχή, αλλά ζωή, δρόμος αντιμετώπισης της κάθε δυσκολίας…

Έρχεται, λοιπόν, ο Χριστός και δε καλεί κάποιον άλλον, αλλά εσένα κι εμένα ώστε να γίνουμε σημάδια της Ανάστασής Του. Σε τούτη εδώ τη κοινωνία που ζούμε, όχι σε κάποιαν άλλη! Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε δύναμη απ’ τον ουρανό. Κοινωνάμε το Σώμα Του και το Αίμα Του. Μας χαρίζεται η Χάρη του Νικητή του Θανάτου! Ε, ας λάμψουμε μες την κοινωνία!

Κύριος τῶν δυνάμεων, αὐτός ἐστιν ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης

ἱερεὺς : Ἄρατε Πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης.
ἀναγνώστης: Τίς (ποιός)ἐστιν οὗτος ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης;
ἱερεὺς: Κύριος κραταιὸς καὶ δυνατός, Κύριος δυνατὸς ἐν πολέμῳ. Ἄρατε πύλας, οἱ ἄρχοντες ὑμῶν, καὶ ἐπάρθητε, πύλαι αἰώνιοι, καὶ εἰσελεύσεται ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης.
ἀναγνώστης: Τίς ἐστιν οὗτος ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης;
ἱερεὺς: Κύριος τῶν δυνάμεων, αὐτός ἐστιν ὁ Βασιλεὺς τῆς δόξης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.