ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Live - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ Live: Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων - Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Αγρυπνία Συνάξεως Ιεράς Εικόνας Παναγίας Σουμελά Ζωντανά. Παράκληση και Ιερά Αγρυπνία της μνήμης γενοκτονίας των Ποντίων - Ευλογία και Αγιασμός. Η Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά. Η Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων.

Eμέν Kρωμναίτε λένε με. Kανέναν κι φογούμαι. Ση Σουμελάς την Παναγιάν. θα πάγω στεφανούμαι!

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά αποτελεί το σύμβολο των ξεριζωμένων Ποντίων, που στη συνείδησή τους είναι συνυφασμένη με την αιματηρή ιστορία των προγόνων τους.

Μπορεί να είχαν έρθει κυνηγημένοι στην Ελλάδα οι Πόντιοι, αλλά μόλις έφθασε, λίγα αργότερα και η εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, πολλοί αισθάνθηκαν, όπως είπαν, ότι πλέον δεν απουσίαζε και ο Πόντος από την Ελλάδα, αφού αυθεντική έκφραση του τόπου ήταν αυτή η εικόνα.

Η θρησκευτική καταπίεση ήταν τόσο μεγάλη, κατά το διωγμό τους, ώστε πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πόντιοι σύρθηκαν στον εξισλαμισμό.

Διαβάστε αναλυτικά για την εικόνα της Παναγίας Σουμελά θαυματουργεί αδιάκοπα.

Η Ιερά Αγρυπνία Ζωντανά επί τη Μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων της Τετάρτης 18 Μαΐου 2022 21.30 το βράδυ.

Θα τελεστεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των αδίκως σφαγιασθέντων και τελειωθέντων Ποντίων αδελφών.

Ιερείς: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ιερά Αγρυπνία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 21.30 τη νύχτα.

Γενοκτονία των Ποντίων

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και των αρχών της Τετάρτης δεκαετίας του 20αι., που έλαβαν χώρα στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Τα γεγονότα αυτά πυροδοτήθηκαν από την σταδιακά αυξανόμενη ανάδυση και εντεινόμενη επίδραση του τουρκικού εθνικισμού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό, την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Η ανάληψη της εξουσίας από τους Νεότουρκους το 1908 στην Οθωμανική Θεσσαλονίκη θεωρείται η απαρχή του για τους «συστηματικούς» και «οργανωμένους» – όπως υποστηρίζουν σύγχρονοι ιστορικοί και ερευνητές – διωγμούς, εξαντλητικές πορείες εξόντωσης, εγκλεισμούς σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας, λεηλασίες, βιαιότητες, σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.

Διαβάστε αναλυτικά για την γενοκτονία των Ποντίων, τη σφαγή και τον ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.