Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει: Το μεγαλύτερο και τελειότερο κατόρθωμα, που μπορεί να πει ή να συλλογιστεί ο άνθρωπος είναι, το να πλησιάσει κάπως τον Θεό και να ενωθεί μ’ Αυτόν. Η Τελειότητα δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης αλλά μέτρο ταπεινώσεως. Ο Θεός δεν ενδιαφέρετε για την υλική τελειότητα στην γη.

Δεν θέλει πολυτέλειες δεν ενδιαφέρεται εάν έχεις πολλά χρήματα και εξίσου αξιώματα. Εάν η εκκλησίες είναι μεγαλοπρεπέστατες. Εάν το πρόσφορο θα σου φουσκώσει ή όχι. Εάν τα ρούχα που φοράς την Κυριακή στην εκκλησία θα είναι πανάκριβα. Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσφέρουμε στον Θεό το καλύτερο με τρόπο λανθασμένο…

Έχει χαθεί η απλότητα που είναι γεμάτη από ουσία και έχει καλυφθεί από την υπερβολή που δεν αντιπροσωπεύει την θρησκεία μας. Ο Υιός του Θεού δεν ήρθε στην γη με χρυσοποίκιλτους μανδύες και με ρούχα που αγγίζουν την τελευταία τάση της μόδας.

Γεννήθηκε φτωχός και ταυτόχρονα πλούσιος. Μπορεί να μην είχε χρήματα αλλά είχε τέτοιο πλούτο πνευματικό και τέλεια ψυχή που αυτό μας άφησε σαν παρακαταθήκη. Ποια είναι η πορεία του χριστιανού; Η πορεία του χριστιανού είναι δια μέσου της εκκλησίας να αγγίξει την θέοση και όχι την θεοποίηση.

Σκοπός του κάθε χριστιανού είναι να καλλιεργήσει την ψυχή του μέσα στην εκκλησία και όχι να την χάσει. Δεν προσπαθείς να μιμηθείς κανέναν άνθρωπο πάνω στην γη. Το τελειότερο πρότυπο προς μίμηση αποτελεί ο ίδιος ο Θεός. Και η σωστότερη διαδρομή η πορεία προς τον Γολγοθά!

Ν. Μ.

Καλό και Άγιον Πάσχα !

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.