Χριστός: «Μάθετε απ’ εμού, ότι πράός ειμι, και ταπεινός τη καρδία» είπε ο Χριστός για τον εαυτό Του και αμέσως μετά, απευθυνόμενος σε όποιον Τον ακολουθεί…

Είπε «και ευρήσετε ανάπαυσιν ταίς ψυχαίς υμών», δηλαδή ότι αυτός που ακολουθεί τον Χριστό θα βρει ανάπαυση στην ψυχή του.

Ξεκάθαρος και απλός ο λόγος του Χριστού. Ελεύθερα, χωρίς βία και εξαναγκασμό: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Ζητά από καθέναν, που το επιθυμεί, να Τον ακολουθήσει και, σαν ανταμοιβή και επιβράβευση, θα του χαρίσει την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο αναπαυμένος άνθρωπος είναι γαλήνιος, πράος, ειρηνικός, ταπεινός. Έχει αποκτήσει τα χαρακτηριστικά Αυτού, που του προσφέρει την ανάπαυση, του Χριστού.

Συνεπώς, η ανάπαυση του Χριστού χαρακτηρίζει τον χριστιανό. Δεν νοείται, λοιπόν, χριστιανός απελπισμένος, οργισμένος, θυμώδης, ταραγμένος, «με ένα σπαθί στο χέρι να παίρνει κεφάλια». Δεν ταιριάζει.

Τον χριστιανό χαρακτηρίζει η πραότητα του Χριστού. Ο χριστιανός οφείλει να σκορπά παντού αγάπη, χαρά, παρηγοριά και κουράγιο, χαμόγελο, να είναι μια διαρκής μαρτυρία Χριστού.

Ακόμη και οι πτώσεις του διαφέρουν, σηκώνεται γρήγορα, δεν πτοείται και συνεχίζει την προσπάθεια. Δεν αντέχει στην πτώση, γιατί έχει γευθεί την γλυκύτητα της μετάνοιας.

Ας σκεφθούμε όλοι, μήπως κάτι δεν κάνουμε καλά; Μήπως δεν έχουμε καταλάβει ότι είμαστε χριστιανοί; Μήπως δεν έχουμε καταλάβει ότι το να είμαστε χριστιανοί δεν είναι καθήκον, αλλά βίωμα, τρόπος και επιλογή ζωής;

Η πραότητα του Χριστού είναι επιλογή ζωής για τον άνθρωπο. Είναι πορεία ζωής μαζί με τον Χριστό. Η πορεία αυτή στην ζωή μας, συντροφιά με τον πράο Ιησού, χαρίζει γαλήνη, πραότητα, σιγουριά και ασφάλεια.

Βεβαιότητα σωτηρίας! Πόσο πιο απλά και ξεκάθαρα!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.