Το ερχόμενο Σάββατο, 14η Μαΐου ε.ε. και ώρα 6.30 μ.μ., στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια (οδ. Αχαρνών), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της «Παναγίας της Κορυφινής» από τα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής, η οποία θα παραμείνει έως και την Κυριακή 22α Μαΐου.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία (7.30 π.μ.) και ώρα 11.45 π.μ. θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία. Κάθε απόγευμα και ώρα 6.30 θα ψάλλεται ο Εσπερινός και στις 9.00 μ.μ. το Μικρό Απόδειπνο, ενώ θα ακολουθεί Ιερά Αγρυπνία.

Τη Δευτέρα 16η Μαΐου το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, θα ακολουθήσει σταύρωμα των ασθενών με το Ιερό Επιτραχήλιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό, ενώ την Τετάρτη 18η Μαΐου το απόγευμα θα τελεσθεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.
Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί το γεγονός ότι την Τρίτη 17η Μαΐου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία υπό της Οσιολογιωτάτης Μοναχής Φιλοθέης, Καθηγουμένης του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων.

Την Παρασκευή 20η Μαΐου το βράδυ θα τελεσθεί μεγάλη πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της «Παναγίας της Κορυφινής».

Η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της «Παναγίας της Κορυφινής» θα αναχωρήσει την Κυριακή 22α Μαΐου.

Η έλευση του Ιερού Σεβάσματος της Παναγίας μας αποτελεί ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι με πίστη, ζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο την δαψιλή ευλογία Της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.