Το μοναδικό ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο…στους ερωτευμένους!

Η «Εκκλησία της Αγάπης», αποτελεί το μοναδικό εξωκλήσι σε ολόκληρη την Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο,το οποίο είναι αφιερωμένο στην «Παναγία της Αγάπης».

Είναι ένα πανέμορφο εκκλησάκι αφιερωμένο στους ερωτευμένους, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάβλα, στην επαρχία της Λάρνακας, 3χμ βόρεια του χωριού, στην όχθη του ποταμού του Αγίου Μηνά, ο οποίος διασχίζει το χωριό.

Η «Παναγία της Αγάπης» κτίστηκε το 1935 και η εικόνα της ζωγραφίστηκε το 16ο αιώνα. Πριν 75 χρόνια, η εικόνα κλάπηκε από αγνώστους ιερόσυλους κλέφτες, οι οποίοι θέλησαν να την πάρουν στο εξωτερικό. Όμως μετά από τη θαυματουργή παρέμβαση της Παναγίας, οι ιερόσυλοι αποφάσισαν να την επιστρέψουν ένα βράδυ, τοποθετώντας την έξω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Διάφορες ιστορίες λένε ότι η Παναγία δεν ήθελε να μετακινηθεί και έτσι φρόντισε να επιστρέψει την εικόνα της στην εκκλησία.

Σ’ αυτό το εκκλησάκι, σύμφωνα με την παράδοση, ο άντρας ή η γυναίκα που επιθυμεί να την ερωτευτεί αυτός που αγαπά ή δεν βρίσκει την αναμενόμενη ανταπόκριση, τότε πηγαίνει στο εκκλησάκι. Εκεί υπάρχει το ιερό χώμα της Παναγίας, το οποίο βρίσκεται κάτω από ένα μάρμαρο, πίσω από την Αγία Τράπεζα, στην Παναγία της Αγάπης. Έπειτα πρέπει να πάρει μία μικρή ποσότητα από το ιερό χώμα, το οποίο θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ρίξει στο νερό ή τον καφέ που θα πιει το πρόσωπο που θέλει να σε ερωτευτεί και τότε θα νιώσει την αιώνια αγάπη, για το πρόσωπο που του το έδωσε.

Επίσης λένε πως αν το επισκεφτείς με το ταίρι σου θα επισφραγίσει την αγάπη σας και θα μείνετε για πάντα ερωτευμένοι.

Στο εξωτερικό μέρος της εκκλησίας υπάρχει ένα δέντρο, στο οποίο είναι χαραγμένα διάφορα αρχικά ερωτευμένων ανρθώπων, ενώ στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν φωτογραφίες ζευγαριών, κεριά σε σχήμα καρδιάς και γραμμένοι δεκάδες όρκοι αιώνιας αγάπης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.