ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: Γράφει η Σταυρούλα Τσακαλάκη, εκπαιδευτικός από το Ηράκλειο της Κρήτης - Σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε την Γιορτή της Μητέρας, μια γιορτή που κανονικά θα έπρεπε να τιμούμε κάθε μέρα της ζωής μας μιας και δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό από τη μάνα και ως πρόσωπο και ως έννοια.

Σήμερα θέλω να σας αφηγηθώ μια συζήτηση που είχα το Χειμώνα του 2016 με τον πνευματικό μου, έναν πραγματικά Άγιο Άνθρωπο εδώ στην Κρήτη που με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω αρκετά προβλήματα που είχα λόγω διάφορων γεγονότων που συνέβησαν στη ζωή μου.

Τον Νοέμβριο του 2016 έμαθα με ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπο πως ήμουν έγκυος. Είχα μια σχέση εκείνο τον καιρό δίχως όμως να έχουμε παντρευτεί. Ήμουν τρομοκρατημένη και δεν μπορούσα να το συζητήσω με το στενό οικογενειακό περιβάλλον, ίσως γιατί ντρεπόμουν ίσως γιατί φοβόμουν το κατά πόσο θα με επηρέαζε η γνώμη του καθενός.

Αποφάσισα και πήγα να συναντήσω τον πνευματικό μου. Του αφηγήθηκα από την αρχή το πρόβλημά μου, του εξέφρασα τους φόβους μου για το να γίνω μητέρα, ότι δεν νιώθω έτοιμη, ότι φοβάμαι πως δεν είμαι ικανή να το μεγαλώσω να το φροντίζω, ότι όλα αυτά είναι άγνωστα για μένα και με τρομοκρατούν αλλά συνάμα δεν θέλω να κάνω έκτρωση.

Ο Γέροντας με άκουγε όλη την ώρα δίχως να πει τίποτα. Με κοίταζε με ηρεμία και με άκουγε. Σαν να ήξερε πως είχα ανάγκη κάποιος να με ακούσει να με καταλάβει.

Αφού σταμάτησα να μιλάω μου είπε: ΄΄Παιδί μου δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα και να ντρέπεσαι επειδή φοβάσαι κάτι το άγνωστο. Όλοι μας φοβόμαστε κάτι που δεν έχουμε ζήσει. Πρέπει να εμπιστευθούμε τον Κύριο μας και Εκείνος ξέρει. Εκείνος θα πάρει το φόβο σου και θα τον μετατρέψει σε σοφία, σε δύναμη να γίνεις μια υπέροχη μάνα.

Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις οδηγίες, δεν χρειάζεται εγχειρίδιο για τη μητρότητα. Με το που θα έλθει με τη βοήθεια του Θεού αυτό το παιδάκι στο κόσμο, εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα νιώσεις έτοιμη, θα νιώσεις τη δύναμη και τη σοφία.

Γιατί το έχεις μέσα σου το ένστικτο της μητέρας όπως κάθε γυναίκα. Είναι το ίδιο όπως το ένστικτο του να τρώμε, να περπατάμε, να γελάμε, να τραγουδούμε.

Πήγαινε παιδί μου και άσε τον Κύριο να σε καθοδηγήσει και θα δεις, όλα θα πάνε κατ ευχήν.΄΄

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.