ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ: Ο Διάβολος όταν μας βάζει στο μυαλό μας σκέψεις, να μη τις ακούομεν. Όταν μας λέγει λόγια, να μην δίνουμε προσοχή. Μέσα εις τα ασκητήρια και εις τας μονάς και εις τα ησυχαστήρια, το πρώτο το οποίο επιδιώκουν οι ασκητές είναι η λεγομένη «απάθεια».

Τι σημαίνει απάθεια; Να σου φωνάζει κάποιος από εκεί, να σου ξαναφωνάζει, να σε ενοχλεί, να σου πετάει πέτρες, να σου κάνει οτιδήποτε και εσύ να περπατάς ανίδεος, όπως ο κωφός και όπως ο μουγγός.

Ο Διάβολος θα σε βάλει πολλές σκέψεις. Εσύ τη δουλειά σου.

Τράβα το δρόμο σου. Να βλέπεις τον Χριστόν εις τον Σταυρόν, να βλέπεις τα καρφιά Του, να βλέπεις το Αίμα Του, να βλέπεις την πλευρά Του, να βλέπεις τον ακάνθινο στέφανο, να βλέπεις τη λύπη του Χριστού μας… Τίποτα άλλο να μην βλέπεις.

Σου βάζει σκέψεις ο Διάβολος. Μη του δίδεις σημασία. Σου λέγει.Μη τον ακούς. Πρώτα να ακούς τον Χριστόν, όχι τον Διάβολο. Εκείνος τι λέγει, όχι ο Διάβολος τι λέγει…
– Μου λέγει έτσι και έτσι ο Διάβολος…
Γιατί τον ακούς παιδί μου; Για ποιο σκοπό τον ακούς; Του δίδεις σημασία. Λυπείται ο Χριστός μας, μη τον ακούς. Κάνε την προσευχή σου και προχώρα το δρόμο σου και θα δείς, ότι ο
Διάβολος θα συντριφθεί και θα φύγει. Πρέπει να προσέχουμε…

† Γέροντας Σάββας Αχιλλέως

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.