Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για 53χρονο παιδοβιαστή και μαστροπό: Μου έχει προκαλέσει αηδία όλη αυτή η ιστορία

«Το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες με Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους, να πηγαίνει στην Εκκλησία, να προσφέρει, να κουβαλάει τον Επιτάφιο και τις λαμπάδες, δεν τον κάνει ούτε καλό, ούτε άγιο. Κι εγώ μπορεί να βγάλω αύριο φωτογραφία με τον Μπάιντεν, τι σημαίνει αυτό;» ανέφερε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μιλώντας για τον 53χρονο παιδοβιαστή που εξέδιδε το 12χρονο κοριτσάκι στα Σεπόλια και παράλληλα παρουσίαζε την εικόνα ενός ενάρετου, θεοσεβούμενο ανθρώπου που έκανε αγαθοεργίες.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών και από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μίλησε στην εκπομπή του ALPHA “Tlive” για τη φιλανθρωπική δράση του 53χρονου που κατηγορείται στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου παιδιού, το οποίο παράλληλα εξέδιδε με χρηματικά ανταλλάγματα στα Σεπόλια.

«Προσωπικά μου έχει προκαλέσει αηδία όλη αυτή η ιστορία, ένας άνθρωπος που εργαλειοποίησε τη σχέση του με την Εκκλησία και την προσφορά του στην κοινωνία για να χτίσει ένα ψεύτικο προφίλ για να διαπράξει τα εγκλήματα που διέπραξε σε ένα ανήλικο παιδί. Η φιλανθρωπία του δεν αποτελεί άλλοθι για τίποτα, αντιθέτως, θα πρέπει να δικαστεί 100 φορές πιο αυστηρά. Δυστυχώς έχουμε φτάσει πια στο σημείο να μην μπορούμε να διακρίνουμε το αυθεντικό από το ψεύτικο» ανέφερε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για την ποινή που θεωρεί ότι θα έπρεπε να επιβληθεί στον 53χρονο παιδοβιαστή και μαστροπό από τα Σεπόλια.

«Οι άνθρωποι αποξενώθηκαν και δόθηκε η ευκαιρία σε εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι»
Τέλος, για το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία: “Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να μιλάει ξανά. Αποξενώθηκαν όλοι και δόθηκε η ευκαιρία σε εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι και να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν μιλούν ούτε οι άνθρωποι μέσα στις οικογένειες. Πρέπει να μιλούν οι γονείς με τα παιδιά, να μοιράζονται τους προβληματισμούς και να γνωρίζουν τι τα απασχολεί. Μόνο έτσι θα μπορέσει η κοινωνία να βρει ξανά την ανθρωπιά που έχει χάσει”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.