Είχε τάξει κάθε χρόνο να πηγαίνει στην αγρυπνία η οποία γίνεται στο Μοναστήρι Του.

Και, ω! του θαύματος, καθώς κοίταζε τη λάρνακά Του, ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ. Καθώς δε τον προσκυνούσαν… Είχε μείνει εκστατική! Δεν πίστευε στα μάτια της! Ένιωθε, λες και βρισκόταν σ’ άλλον κόσμο. Αυτό συνεχίστηκε όλη τη νύχτα. Μια ανείπωτη γαλήνη την είχε καταλάβει κι όπως ήταν επόμενο δε νύσταξε.

Ο Άγιος, ω! των θαυμασίων Του, βρήκε τρόπο να την κρατήσει ξύπνια. Όταν γύρισε στο σπίτι της, στ’ Αγρίνιο, ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΣΩΜΟ, ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΣΕ.

Τι ευλογία, Θεέ μου, για όσους έχουν ζήσει παρόμοιες εμπειρίες, που ενισχύουν την πίστη τους! ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΑΓΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΝΑ ΔΙΗΓΗΘΕΙ;

ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΛΑΒΟΥΝΤΑΙ και χαίρεται ιδιαίτερα, όταν πηγαίνουν στην Ι. Μονή Του.

“Τυχεροί όσοι μπορούν να πηγαίνουν στο μοναστήρι του Αγ. Εφραίμ συχνά”
Σε πολλούς, μάλιστα, ο Ίδιος έχει πει: ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥ ΝΑ Σ’ ΕΥΛΟΓΩ». Τυχεροί όσοι έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν συχνά! Αναμφισβήτητα, ο Άγιος είναι πάντα εκεί. Τους περιμένει και τους δίνει πλούσια την ευλογία Του.

Δοξασμένο να είναι τ’ όνομά Του στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

ΧΑΡΙΝ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙΣ ΘΕΙΑ ΡΟΠΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΑΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΣΗ ΣΟΡΟΣ, ΟΘΕΝ ΟΙ ΤΗ ΘΕΙΑ, ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΙΟΝΤΕΣ, ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΝ, ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.

ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΕ, ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΟΣΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙΑ, ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΣ. ΑΜΗΝ!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.