Χριστούγεννα 2018: Τα Χριστούγεννα είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από την ημέρα εκείνη μέχρι τα Θεοφάνεια (Γιορτές των Χριστουγέννων). Στις Εκκλησίες μας αναγιγνώσκονται Ευαγγελικά και Αποστολικά αποσπάσματα καθόλη τη διάρκεια της Παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων.

Τα Ευαγγέλια και τα Αποστολικά αποσπάσματα των Μεγάλων Ωρών της Παραμονής των Χριστουγέννων όπως και της ημέρας των Χριστουγέννων έχουν αναφορές των Ευαγγελιστών και των Αποστόλων στη γέννηση του Θεανθρώπου, Ιησού Χριστού. Εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών ο Λουκάς και ο Ματθαίος αρχίζουν τις αφηγήσεις τους από τη Γέννηση του Ιησού. Οι δύο αυτές περιγραφές φέρονται να συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Βρισκόμενοι στα προπύλαια της μητρόπολης των εορτών, η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online σας καλεί να μελετήσετε τα Ευαγγελικά αποσπάσματα των Μεγάλων Ωρών της παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων. Σε αυτά περιλαμβάνονται αποσπάσματα Κατά Λουκά, Κατά Ματθαίο και Επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς Εβραίους και προς Γαλατάς.

Τα Ευαγγελικά και Αποστολικά αποσπάσματα θα αναρτώνται καθόλη τη διάρκεια των δύο γιορτινών ημερών. Το παρόν άρθρο θα ενημερώνετε συστηματικά.

Μελετήστε Ευαγγέλιο και Απόστολο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Παραμονή Χριστουγέννων

Ευαγγέλια Μεγάλων Ωρών

Ευαγγέλιο και Απόστολος Θείας Λειτουργίας –  Εσπερινού

Χριστούγεννα

 

Χριστούγεννα 2018 ευαγγέλια

Τροπάριο Χριστουγέννων

Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν,
ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως·
ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες,
ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο·
σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης,
καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν,
Κύριε δόξα σοι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.