ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Live - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Αγίας Βαρβάρας Ζωντανά. Εσπερινός και Παράκληση της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της Θαυματουργής - Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Βαρβάρα. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις 17.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο στον ομώνυμο νεοεγκινιασμένο Ναό του. Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς και Θαυματουργή.

Ξίφει πατὴρ θύσας σε, Μάρτυς Βαρβάρα, Ὑπῆρξεν ἄλλος Ἀβραὰμ διαβόλου. Βαρβάρα ἀμφὶ τετάρτῃ χερσὶ τοκῆος ἐτμήθη.

Σύμφωνα με το θρύλο που τυλίγει τις πηγές της πόλης, όταν το 1830 η Δράμα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας γκρεμίστηκε για να χτιστεί στη θέση του ένα τζαμί. Τα σχέδια των κατακτητών όμως άλλαξαν… ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας η περιοχή πλημμύρισε με νερό και έτσι το τζαμί δεν χτίστηκε ποτέ.

Από τότε η Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος της Δράμας και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη με τα θεμέλια, χτίστηκε η καινούρια εκκλησία που αφιερώθηκε στην Αγία που έσωσε το εκκλησάκι της.

Έκτοτε, στις 4 του Δεκέμβρη κάθε χρόνο η πόλη μας τιμά τη μνήμη της πολιούχου της.

Ηδεύτερη εκδοχή βασίζεται στο ότι η Αγία Βαρβάρα εκτός από προστάτιδα του πυροβολικού ήταν και η προστάτιδα των κοριτσιών που τις φυλούσε από τη γλωσσοφαγιά και βοηθούσε τα «τυχερά» του γάμου τους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή με και τα καραβάκια των ευχών της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Εσπερινός και η Παράκληση Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων εορτής της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργής από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Εσπερινό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της Θαυματουργής και την Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Εγκαίνια Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου σας καλούμε στα Εγκαίνια του υπέρλαμπρου Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Πύλη Τρικάλων.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η Υποδοχή του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου τα Εγκαίνια και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Διαβάστε αναλυτικά για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.