ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όλοι οι Βίοι των Αγίων του Ιανουαρίου σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή σε βίντεο. Γιορτή σήμερα: Παρακολουθήστε κάθε ημέρα από το κανάλι μας στο YouTube, τουλάχιστον μία ανάρτηση με τον βίο του Αγίου που γιορτάζει σήμερα και την επόμενη ημέρα εορτής. Καλό μήνα Ιανουάριο και καλό χρόνο να έχουμε με υγεία.

Αυτό το μήνα βρισκόμαστε ακόμα στο Δεκαήμερο των Χριστουγέννων με τον Άγιος Βασίλειο τον Μέγα, την περιτομή του Ιησού Χριστού και τα Θεοφάνεια.

Στη συνέχεια έχουμε τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας με τον Άγιο Ιωάννη, τον Όσιο Γεώργιο τον Χοζεβίτη με την Ιερά Μονή Χοζεβά, τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης, τον Όσιο Θεοδόσιο τον Κοινοβιάρχη, την Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδος του Αγίου Πέτρου, τον Μέγα Αντώνιο, τον Άγιο Αθανάσιο τον Μέγα, τον Όσιο Ευθύμιο τον Μέγα, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, τον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο, την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, τους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη και τους τρεις Ιεράρχες προς το τέλος του μηνός Ιανουαρίου μεταξύ άλλων.

Δείτε στην λίστα όλα τα βίντεο των μεγάλων και τοπικών Αγίων της Ορθοδοξίας του μηνός Ιανουαρίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τα βίντεο ανεβαίνουν την προηγούμενη ημέρα της γιορτής. Για τον Ιανουάριο μήνα θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εορτή της ημέρας από την παρακάτω playlist όπου θα έχει μαζί ταξινομημένα ημερολογιακά όλους τους βίους των Αγίων του Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε πρώτοι όλες την ενημερώσεις για τους βίους Αγίων, το εορτολόγιο, απολυτίκια και μεγαλυνάρια Αγίων και εορτών, διηγήσεις, πνευματικά κείμενα, ζωντανές μεταδόσεις Ακολουθιών, Όρθρων, Θείων Λειτουργιών, Εσπερινών και Ιερών Αργυπνιών.

Ιανουάριος- Βίοι Αγίων – Εορτολόγιο

Οι βίοι των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησιάς του μηνός Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή. Ανάλυση της εορτής σήμερα. Εορτολόγιο Ιανουαρίου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Εορτολόγιο – Αγιολόγιο

Το όνομα στη χριστιανική διδασκαλία: Τη σημασία του ανθρωπίνου ονόματος παρέλαβε και ο Χριστιανισμός, ο οποίος την ανέδειξε και την προήγαγε, καθώς την απεγκλώβησε από τα ασφυκτικά χωροχρονικά δεσμά του παρόντος κόσμου τοποθετώντας την στην εσχατολογική διάσταση.

Γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων;

Οι βίοι των αγίων είναι «το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο», κατά τον Σέρβο σύγχρονο άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Μέσα από αυτούς ατενίζουμε τον αγώνα και την πάλη τους, τον πόθο και την αγάπη τους, τις ευλογίες και τη χάρη τους. Καταλαβαίνουμε ότι ο Λόγος του Θεού είναι εφικτός, όσο κι αν φαίνεται δύσκολη η εφαρμογή του.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων;

Καλό μήνα και καλό νέο έτος να έχετε με υγεία!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.