ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όλοι οι Βίοι των Αγίων του Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή σε βίντεο. Γιορτή σήμερα: Παρακολουθήστε κάθε ημέρα από το κανάλι μας στο YouTube, τουλάχιστον μία ανάρτηση με τον βίο του Αγίου που γιορτάζει σήμερα και την επόμενη ημέρα εορτής. Καλό μήνα Δεκέμβριο να έχουμε με υγεία.

Αυτό το μήνα έχουμε τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας με τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, την Αγία Βαρβάρα, τον Όσιος Ιωάννη τον Δαμασκηνό, τον Άγιο Σάββα τον Ηγιασμένο, τον Άγιο Νικόλαο, τον Όσιο Πατάπιο, τη Σύλληψη της Αγίας Άννης, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Άγιο Ελευθέριο, τον Άγιο Διονύσιο, τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, την Αγία Αναστασία την Φαρμακολυτρία, την Αγία Ευεγενία και φυσικά τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Στέφανο προς το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου μεταξύ άλλων.

Δείτε στην λίστα όλα τα βίντεο των μεγάλων και τοπικών Αγίων της Ορθοδοξίας του μηνός Δεκεμβρίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τα βίντεο ανεβαίνουν την προηγούμενη ημέρα της γιορτής. Για τον Δεκέμβριο μήνα θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εορτή της ημέρας από την παρακάτω playlist όπου θα έχει μαζί ταξινομημένα ημερολογιακά όλους τους βίους των Αγίων του Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε πρώτοι όλες την ενημερώσεις για τους βίους Αγίων, το εορτολόγιο, απολυτίκια και μεγαλυνάρια Αγίων και εορτών, διηγήσεις, πνευματικά κείμενα, ζωντανές μεταδόσεις Ακολουθιών, Όρθρων, Θείων Λειτουργιών, Εσπερινών και Ιερών Αργυπνιών.

Δεκέμβριος – Βίοι Αγίων – Εορτολόγιο

Οι βίοι των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησιάς του μηνός Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο συναξαριστή. Ανάλυση της εορτής σήμερα. Εορτολόγιο Δεκεμβρίου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Εορτολόγιο – Αγιολόγιο

Το όνομα στη χριστιανική διδασκαλία: Τη σημασία του ανθρωπίνου ονόματος παρέλαβε και ο Χριστιανισμός, ο οποίος την ανέδειξε και την προήγαγε, καθώς την απεγκλώβησε από τα ασφυκτικά χωροχρονικά δεσμά του παρόντος κόσμου τοποθετώντας την στην εσχατολογική διάσταση.

Γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων;

Οι βίοι των αγίων είναι «το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο», κατά τον Σέρβο σύγχρονο άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Μέσα από αυτούς ατενίζουμε τον αγώνα και την πάλη τους, τον πόθο και την αγάπη τους, τις ευλογίες και τη χάρη τους. Καταλαβαίνουμε ότι ο Λόγος του Θεού είναι εφικτός, όσο κι αν φαίνεται δύσκολη η εφαρμογή του.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο γιατί μελετάμε τους Βίους των Αγίων;

Καλό μήνα να έχετε με υγεία!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.