Πολλοί επενδύουν στο μίσος Χριστιανών - μουσουλμάνων με αφορμή από τη μια όσα έκαναν οι σύγχρονοι "σταυροφόροι" του Μπους κλπ σε περιοχές όπως το Ιράκ κι από την άλλη όσα κάνει τώρα το Ισλαμικό Κράτος. Υπάρχουν όμως και αποδείξεις πως μουσουλμάνοι και Χριστιανοί μπορούν να ζουν με βάση την αλληλεγγύη και την αγάπη. Δύο από αυτά τα πρόσφατα γεγονότα-και μάλιστα πολύ πρόσφατα- φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online. 

Πρώτον: η κοπτική εκκλησία

Στην Αίγυπτο Μουσουλμάνοι έχουν λάβει ενεργά μέρος στην συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή μιας Κοπτικής Εκκλησίας στην αιγυπτιακή επαρχία  Ελ Manufiya. Η συμμετοχή των μουσουλμάνων στη χρηματοδότηση της κατασκευής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αίσθηση της αλληλεγγύης προς τους Χριστιανούς μετά τη δολοφονία θρίλερ από το «ισλαμικό κράτος» Κοπτών στη Λιβύη.

Όταν ο Κόπτης Επίσκοπος Βενιαμίν ανακοίνωσε πως αναζητάει κεφάλαια για την κατασκευή της εκκλησίας της Παναγίας στην Επισκοπή του, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση αυτή, όχι μόνο χριστιανοί αλλά και μουσουλμάνοι – και ιδίως νέοι. Σύμφωνα με τον επίσκοπο, μια τέτοια αντίδραση των μουσουλμάνων αποτελεί  ένα παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο.

Δεύτερον: νεκρός μαζί με τους συναδέλφους του

Μεταξύ των 28 Αιθιόπων που εκτελε΄σθηκαν από τους μαχητές του “ισλαμικού κράτους” στη Λιβύη στις 19 Απριλίου ήταν και ένας μουσουλμάνος, ο οποίος διάλεξε να πεθάνει παρά να εγκαταλείψει τους συναδέλφους του Χριστιανούς. Την πληροφορία ότι μεταξύ των θυμάτων των ισλαμιστών ήταν κι ένας μουσουλμάνος, ο  Τζαμάλ Ραχμάν, έδωσε η Καθολική ιστοσελίδα MissionLine

Μικρές μικρές ιστορίες απέραντης ψυχικής και πνευματικής ανάτασης…….

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.