Δεν χρειάζεται να ξαναέρθετε γιατί θα έρθω να χτίσω το δικό μου σπίτι 300 μέτρα από το δικό σου σπίτι.

Ο ναός του Αγίου Αρσενίου και του Αγίου Παϊσίου στη Λεμεσό. Είναι ο πρώτος ναός ο οποίος χτίστηκε και εγκαινιάστηκε επ’ ονόματι του Αγίου Παισίου.

Τον ετοίμαζε ο γέροντας (Μητρ.Αθανάσιος Λεμεσού) και περίμενε σκοπίμως. Χωρίς να κάνει τα εγκαίνια, μέχρι να ανακηρυχθεί ο Άγιος Παΐσιος, Άγιος. Λόγω και της σχέσης που είχε αφού ήταν Αγιορείτης.

Όταν κάποτε επισκέφτηκε τον Άγιο Παΐσιο ένας Κύπριος, εργολάβος οικοδομών, μαζί με έναν φίλο του, τους είπε ο γέροντας στην ερώτηση τους:

“Γέροντα, μπορούμε να ερχόμαστε κάθε χρόνο και να σε βλέπουμε εδώ στην Παναγουδα, στο κελάκι σου;”
Τους λέει: “Ρε παιδιά, δεν χρειάζεται να ξαναέρθετε γιατί θα έρθω να χτίσω το δικό μου σπίτι 300 μέτρα από το δικό σου σπίτι”, είπε στον εργολάβο οικοδομών. ( Δεν χρειάζεται …..)

Ο άνθρωπος αυτός του λέει:

“Γέροντα αποφασίσατε να εγκαταλείψετε το Άγιο Όρος και να έρθετε στην Κύπρο;”.

Του λέει ο Άγιος: “Όχι, αλλά θα φτιάξω και ένα σπίτι στην Κύπρο!”.
Πράγματι ο άνθρωπος το ξέχασε και όταν χτίστηκε ο ναός, την ημέρα των εγκαινίων, είδε πολύ κόσμο μέσα και έξω από το ναό και διερωτήθηκε: “Τι γίνεται εδώ;”

Και του είπαν ότι γίνονται τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου και του Αγίου Αρσενίου.

Και ο άνθρωπος θυμήθηκε ακριβώς αυτό το περιστατικό που του είχε πει ο Άγιος Παΐσιος ότι: “Θα χτίσω το σπίτι μου 300 μόλις μέτρα από το δικό σου σπίτι και εκεί να με επισκέπτεσαι κι εκεί να μου μιλάς και να μου λες ό,τι πραγματικά έχεις ανάγκη και θέλεις για να σου κάνω”.

π.Φιλόθεος Μαχαιριώτης, Ι.Μ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.