Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στα πλαίσια της φιλοξενίας των Ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη.

Τα ιερά λείψανα αναχώρησαν σήμερα από το Ναύπλιο για να επιστρέψουν μετά από ένα μήνα περιοδειών στην Ελλάδα στη νήσο της Λέσβου.
Με κάθε λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022.

Η μεγάλη προσέλευση των πιστών από κάθε μέρος της Πελοποννήσου ,της Αττικής και Βοιωτίας, παρέτεινε την προσκύνηση των Ιερών λειψάνων για λίγες ημέρες ακόμα.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος από άμβωνα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την άδεια που έδωσε να έρθουν τα Ιερά λείψανα στο Ναύπλιο και προέτρεψε τους πιστούς να αγαπούν την εκκλησία και τους Αγίους.

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον Μητροπολίτη Αργολίδος καθώς και τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό .

Στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας βρέθηκε και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου με την οικογένεια του, κ. Αναστάσιος Γεώργας.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου. Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.