ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 1 Σεπτεμβρίου 2021 Ζωντανά. Η Αρχή της Ινδίκτου. Νέο εκκλησιαστικό έτος. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της αρχής της Ινδίκτου με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Η Εκκλησία του Χριστού εορτάζει την 1 Σεπτεμβρίου την αρχή της Ινδικτιώνος, η οποία σημαίνει «ορισμός», δηλαδή την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους.

Ο όρος προήλθε από την συνήθεια των Ρωμαίων αυτοκρατόρων να ορίζουν δια θεσπίσματος για διάστημα δεκαπέντε ετών το ποσόν του ετησίου φόρου, που εισέπρατταν αυτήν την εποχή για την συντήρηση του στρατού. Κατ’ επέκτασιν καθιερώθηκε να ονομάζονται ινδικτιώνες και οι δεκαπενταετείς αυτοί κύκλοι που άρχισαν επί Καίσαρος Αυγούστου, τρία χρόνια πριν από την γέννηση του Χριστού.

Επειδή ο Σεπτέμβριος είναι εποχή συγκομιδής καρπών και προετοιμασίας για τον νέο κύκλο βλαστήσεως, ταίριαζε να εορτάζουν οι χριστιανοί την αρχή της γεωργικής περιόδου αποδίδοντας ευχαριστίες στον Θεό για την εύνοιά του προς την κτίση.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι εορτάζει η εκκλησία μας με την αρχή της Ινδίκτου 1 Σεπτεμβρίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής της ενάρξεως της Ινδίκτου από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού έτους με την αρχή της Ινδίκτου, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Αρχή Ινδίκτου – Βιωμένη Οικολογία

Θεμέλιο της αδιαπτώτου μέριμνας της Εκκλησίας για το φυσικό περιβάλλον είναι η εκκλησιολογική ταυτότητα και η θεολογία της.

Ο σεβασμός και η προστασία της κτίσεως είναι διάσταση της πίστεώς μας, περιεχόμενο της ζωής μας στην Εκκλησία και ως Εκκλησία. Η ίδια η ζωή της Εκκλησίας είναι «βιωμένη οικολογία», έμπρακτος σεβασμός και μέριμνα διά την δημιουργία και πηγή των οικολογικών δραστηριοτήτων της.

Κατ᾿ ουσίαν, το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την προστασία της κτίσεως είναι προέκταση της Θείας Ευχαριστίας σε όλες τις διαστάσεις της σχέσεώς της με τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά για την αρχή της Ινδίκτου και την ίδια τη ζωή της Εκκλησίας που είναι «βιωμένη οικολογία».

Ἴνδικτον ἡμῖν εὐλόγει νέου Χρόνου,Ὦ καὶ Παλαιέ, καὶ δι᾿ ἀνθρώπους Νέε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Υπέρ υγείας και ιασεως Μαριάννας και Θεοδωρου
Υπέρ υγείας Κωσταντίνου, Βασίλειου, Ζήση, Ελεαννας, Κωσταντίνου, Λισας, Νελσον