ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων - Παραμονή Πρωτοχρονιάς Κυριακή πριν τα Θεοφάνια 31 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Απόδοσης εορτής των Χριστουγέννων - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Κυριακή προ των Φώτων. Η Οσία Μελάνη η Ρωμαία. Ο Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος. Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων.

Κατά την απόδοση μιας εορτής τελείται η εορτή (λειτουργία) πανηγυρικά όπως και την πρώτη μέρα αυτής. Συνήθως η απόδοση της εορτής γίνεται μετά από οκτώ ημέρες. Απόδοση έχουν μόνο οι Μεγαλύτερες Εορτές της Εκκλησίας μας. Ουσιαστικά παρατείνεται η εορτή.

Πρόκειται για μια «κληρονομιά» του Μωσαϊκού Νόμου.

Με ρητή διάταξη του Μωσαϊκού Νόμου, οι μεγάλες Ισραηλιτικές εορτές διαρκούσαν 8 ημέρες. Αυτή τη συνήθεια την κληρονόμησε και η Χριστιανική λατρεία. Από πολύ ενωρίς επικρατούσε η συνήθεια, (τουλάχιστον στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων), να παρατείνεται ο εορτασμός των μεγάλων Χριστιανικών εορτών του Πάσχα, των Επιφανείων και της Πεντηκοστής για οκτώ ημέρες. Από θεολογικής πλευράς, αυτή η παράταση αποτελεί και μια υπέρβαση του ιστορικού/λειτουργικού χρόνου και μια πρόγευση της αιωνιότητας.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι η απόδοση εορτής;

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Απόδοσης της εορτής των Χριστουγέννων από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Παραμονής Πρωτοχρονιάς Κυριακής πριν τα Φώτα 31 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής προ των Φώτων και εορτής της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα 31 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Οσία Μελάνη η Ρωμαία

Η Οσία Μελάνη η Ρωμαία έζησε στα χρόνια πού βασιλιάς ήταν ο Ονώριος, δεύτερος γιος του Μεγάλου Θεοδοσίου. Οι γονείς της, ευγενείς και πλούσιοι, την πάντρεψαν σε μικρή ηλικία και απέκτησε δύο παιδιά.

Όμως μεγάλες δοκιμασίες την περίμεναν. Την μητρική της καρδιά σπάραξε ο θάνατος των δύο παιδιών της. Μετά από λίγο και εντελώς ξαφνικά, πέθανε ο σύζυγος της. Και για να γεμίσει το πικρό ποτήρι της λύπης, χάνει και τους γονείς της. Οι στιγμές δύσκολες.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.