Οι προκλήσεις από τους ομοφυλόφιλους δεν έχουν τέλος. Όχι μόνο δε βάζουν τέρμα στην παρέλαση που διοργανώνουν κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά φέτος προκαλούν περισσότερο από ποτέ αφού κύριο σύνθημα τους για φέτος είναι παραφρασμένο το «Αγαπάτε Αλλάλ@ς».

Οπως μάλιστα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση είναι η αντίδραση της κοινωνίας στα κηρύγματα μίσους απ’ όπου κι αν προέρχονται (θεσμικοί παράγοντες, δημόσια πρόσωπα, internet, κοινωνικό περιβάλλον) αναπαράγοντας μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης.

Γι’ αυτό και το σύνθημα του 5ου Thessaloniki Pride ταυτίζεται με την πασίγνωστη ευαγγελική ρήση «αγαπάτε αλλήλους» (κατά Ιωάννην, ιγ΄:34).

Είναι η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες του ομο/τρανσφοβικού μίσους που συχνά χρησιμοποιούν την θρησκεία, παρερμηνεύοντάς την».

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι αφίσες του φετινού gay pride είναι προκλητικότατες κι έρχονται να δυναμιτίσουν το κλίμα. Προφανώς και δεν κατανοούν τι εστί Εκκλησία και Χριστός, προφανώς και μεταφράζουν κατά το δοκούν τα ευαγγελικά αναγνώσματα και το Λόγο του Χριστού, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους.

Δείτε τις δύο αφίσες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και προβάλουν τη φετινή τους εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη….

1504afisa.jpg

1504afisa.png

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.