Ανθή Βούλγαρη: Η εξομολόγηση της αγαπημένης δημοσιογράφου.

Την έχουμε γνωρίσει μέσα από την ενήμερωση, μας μεταφέρει με ειλικρίνεια και ακεραιότητα τα νέα. Ο λόγος για την δημοσιογράφο, Ανθή Βούλγαρη.

Η Ανθή Βούλγαρη με σπουδές στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και θητεία σε εφημερίδες, δεν δυσκολεύτηκε, όπως αναφέρει, να μεταπηδήσει από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση.

Ήταν κάτι που το γνώριζε, καθώς στις εφημερίδες που έχει δουλέψει είχε ασχοληθεί και με το ελεύθερο ρεπορτάζ.

«Είναι αστείο αυτό που λέμε: είσαι ενημερωτικός, είσαι ψυχαγωγικός. Δεν υπάρχουν αυτά. Όταν είσαι δημοσιογράφος, είσαι δημοσιογράφος. Κάποια πράγματα τα κάνεις καλύτερα, κάποια χειρότερα. Η ψυχαγωγία δεν είναι εύκολο πράγμα.

Εγώ νομίζω ότι είμαι καλύτερη στην ενημέρωση, γι’ αυτό κι έφυγα από το κομμάτι της ψυχαγωγίας. Νομίζω δεν είμαι καλή στην ψυχαγωγία, ήμουν λίγο ξινή. Αυτή την αίσθηση έχω. Ήμουν ξινή, ήμουν λεμονίτσα», είπε πρόσφατα η Ανθή Βούλγαρη.

Ανθή Βούλγαρη: H πίστη στο Θεό, το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο παραδοσιακός γάμος και η αναφορά στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο
Έλεγα Παναγία μου πού πάω

Για την περιπέτεια της υγείας της και την εμπειρία της από τη χειρουργική της επέμβαση στο κεφάλι μίλησε η Ανθή Βούλγαρη το 2019.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με έναν μικρό καλοήθη όγκο στο κεφάλι μετά από επιληπτική κρίση και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε κρανιοτομή, προκειμένου να αφαιρεθεί διότι υπήρχε κίνδυνος να σπάσει και να πάθει εγκεφαλικό.

Η Ανθή Βούλγαρη μίλησε πολλές φορές για την περιπέτεια της υγείας της, πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθούσε κι άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, να το αντιμετωπίσουν, ενώ δεν δίστασε να δείξει και την τομή.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Ανθή Βούλγαρη
Πώς κατάλαβε ότι είχε όγκο στο κεφάλι

Όπως είπε η Ανθή Βούλγαρη όλα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2017. «Μόλις είχα τελειώσει την εκπομπή και ένιωθα διαρκώς πολύ κουρασμένη. Δεν είχα όρεξη, δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, είχα πονοκεφάλους, αλλά λέω εντάξει, από την κούραση θα είναι.

Ανθή Βούλγαρη: H πίστη στο Θεό, το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο παραδοσιακός γάμος και η αναφορά στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο
Μέχρι που ήρθε η επιληπτική κρίση. Αυτό μου συνέβη την ώρα που κοιμόμουνα, δεν κατάλαβα τίποτα, ήμουν με τον Κώστα και θυμάμαι απλά να με ταρακουνάει και να μου λέει: ‘Πες μου ποιος είμαι’ και ξέρεις, λέω ‘τι λέει τώρα; γιατί μου το λέει αυτό;’ και μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο δεν είχα καταλάβει. Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι πώς έφτασα στο νοσοκομείο».

Η πρώτη αντίδραση της Ανθής Βούλγαρη στην είδηση πως έχει όγκο στο κεφάλι

Συνεχίζοντας την περιγραφή της, είχε πει η Ανθή Βούλγαρη: «Μετά είχα ένα κενό. Θυμάμαι απλά ότι με βάζανε στον αξονικό τομογράφο. Εγκεφαλογραφήματα, κόντρα εξετάσεις. Ήμουν μία εβδομάδα μέσα στο νοσοκομείο κι εγώ πίστευα ότι είχα πάθει υπερκόπωση.

Μέχρι που βγήκαν τα αποτελέσματα και μου λένε: ‘Βρίσκουμε κάτι στο κεφάλι σου, ένα ογκάκι’. Ωπ! Ογκάκι; Φαίνεται ότι δεν είναι κακοήθεια, αλλά πρέπει να το δούμε. Στην αρχή, δεν το πίστευα. Αλλά όταν άρχισα να το σκέφτομαι, είπα ok, θα το αντιμετωπίσουμε.

Μου είπαν ότι είναι ένα σηρραγγώδες αιμαγκίωμα, που αυτό θα είναι σαν βόμβα στο κεφάλι σου. Αν το κρατήσεις, δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει και τι θα συμβεί, γιατί εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αθλούμαι, αγχώνομαι, είναι η ένταση της δουλειάς.

Μου είπαν πως ή θα το βγάλεις, αλλά κι εκεί υπάρχει ένας κίνδυνος γιατί είναι ένα χειρουργείο στο κεφάλι ή θα ζεις με τα φάρμακα για την επιληψία για μία ζωή».

Ακολούθως, η Ανθή Βούλγαρη μίλησε για την δύσκολη απόφαση που πήρε να κάνει τελικά την χειρουργική επέμβαση έχοντας πει: «Ζορίστηκα πάρα πολύ. Πιέστηκα πάρα πολύ.

Υπήρχαν βράδια που έκλαιγα μόνη μου, γιατί έλεγα, εντάξει, από την μία δεν ήθελα να ζω μία ζωή με φάρμακα γιατί αν το επέλεγα αυτό, φαντάσου ότι θα έπρεπε να μην ανεβάζω ποτέ παλμούς πάνω από 120. Και είπα, ότι δεν μπορώ να ζήσω έτσι όλη μου την ζωή, πάμε να το κάνουμε και ότι γίνει».

Η πίστη στον Θεό

Η Ανθή Βούλγαρη είχε μοιραστεί πως μέχρι να έρθει η ώρα του χειρουργείου, είχε επισκεφθεί όποιο μοναστήρι έβρισκε. Όπως είπε, πίστευε πάντα στον Θεό, αλλά τώρα είχε έναν παραπάνω λόγο. Όπως είχε πει: «Είχα γυρίσει όλα τα μοναστήρια.

Πήγαινα παντού, θυμάμαι ότι έμενα μόνη μου για να προσευχηθώ ουσιαστικά, να αφοσιωθώ σε αυτό. Και άλλαξε ο τρόπος που σκεφτόμουν. Μέχρι τότε με ένοιαζε το πώς θα δουλέψω, τι θα κάνω, πώς θα πληρώσω τους λογαριασμούς. Από τότε έχω γίνει ζαμάν φου».

Όσο για την επέμβαση, η Ανθή Βούλγαρη περιέγραψε: «Λίγες ώρες πριν το χειρουργείο είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Έκλαψα πολύ αλλά το πιο δύσκολο είναι την ώρα που με πήρανε, με βάζουνε στο κρεβάτι, μου φοράνε τα σκουφάκια και τις ρόμπες και λέω:

‘Παναγία μου, πού πάω; τι πάω να κάνω τώρα;’Στην σκέψη ότι θα άνοιγαν το κεφάλι μου και θα έμπαιναν μέσα με εργαλεία, λέω: ‘τι κάνω; Με το που είδα και τον πατέρα μου να καταρρέει, λέω ‘εντάξει’. Ήμουν 8 ώρες μέσα στο χειρουργείο».

Η μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου: Ήταν ο πιο όμορφος άνδρας του κόσμου, μια μορφή τόσο λαμπερή
Αναφερόμενη στην μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που είδε, είπε: «Είμαι στο χειρουργείο και πριν ξυπνήσω, ξέρω ότι είμαι καλά. Γιατί βλέπω μία μορφή, ξέρω ότι κοιμάμαι. Δεν έχω ξαναδεί πιο όμορφο άνδρα στη ζωή μου. Μια μορφή τόσο λαμπερή, ένα χαμόγελο απίστευτο και μου γνέφει ότι όλα είναι καλά.

Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι γιατρός και μου έρχεται στο κεφάλι ότι είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Ήταν η μόνη μορφή που δεν ήξερα. Ήταν ο μόνος άγιος που δεν είχα πάει ποτέ να προσκυνήσω. Και ξυπνάω και λέω στην μάνα μου: ‘Μαμά, έχουμε εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου;’ μέσα στην ζάλη.

Η μάνα μου νόμιζε ότι τα’ χασα. Όταν συνήλθα την επόμενη ημέρα λέω ‘αποκλείεται, κάπου είναι η εικόνα του’. Και διηγούμαι το τι έχει συμβεί. Ήταν πολύ ζωντανό όλο αυτό. Ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν δίπλα μου εκείνη την στιγμή».

Ο παραδοσιακός γάμος στο Πήλιο

Ανθή Βούλγαρη: H πίστη στο Θεό, το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο παραδοσιακός γάμος και η αναφορά στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο
H δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο τον αγαπημένο της Κώστα Κωνσταντινίδη, σε μια ρομαντική και παραδοσιακή τελετή στο Πήλιο.

Η ίδια ήταν εντυπωσιακή μέσα σε ένα δαντελένιο μπόχο ρομαντικό νυφικό και έφτασε στην εκκλησία με άλογο, τηρώντας όλα τα παραδοσιακά έθιμα του Πηλίου. Πήρε νερό με τη στάμνα, πήγε στην εκκλησία με άλογο και παραδοσιακή μουσική.

Ο αγαπημένος της Ανθής ήταν ο άντρας που στάθηκε στο πλευρό της στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, όταν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στο κεφάλι για αφαίρεση όγκου.

Στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, η Ανθή Βούλγαρη και ο αγαπημένος της είχαν κοντά τους λίγους και πιο σημαντικούς ανθρώπους.Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης και δυο ακόμη φίλοι της νύφης και του γαμπρού.

Το νυφικό της ήταν νεραϊδένιο, ενώ όπως έδειξε κάποια στιγμή, δεν φόρεσε γόβες ή πέδιλα όπως συνηθίζουν οι νύφες αλλά μπότες.

Ανθή Βούλγαρη: H πίστη στο Θεό, το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο παραδοσιακός γάμος και η αναφορά στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο
Πέρασα σε διαφορετική φάση μετά τον γάμο

Η τηλεοπτική πορεία της Ανθής Βούλγαρη ξεκίνησε από τη ζώνη της της ψυχαγωγίας, αλλά τελικά την κέρδισε η ενημέρωση, που ήταν και η μεγάλη της αγάπη.

Παρά την -ομολογουμένως ωραία- εμφάνιση της, η ίδια ποντάρει την καριέρα της στη σκληρή δουλειά της. Στην πρεμιέρα της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Μega, στις 7 Σεπτεμβρίου, πρωτοτύπησε, κάνοντας εμφάνιση-έκπληξη από το Πήλιο με τη νυφική της ανθοδέσμη. Είχε παντρευτεί την ακριβώς προηγούμενη μέρα.

«Γάμος και πρεμιέρα μαζί. Δύσκολος συνδυασμός, αλλά τόσο συναρπαστικός. Η αλήθεια είναι πως πέρασα σε διαφορετική φάση τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην επαγγελματική μου πορεία. Άνοιξα ταυτόχρονα δύο νέες σελίδες, εξίσου σημαντικές για εμένα. Πιστεύω πως τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Ήταν η ώρα να προχωρήσω και στους δύο τομείς».

«Στο Μega ένιωσα από την πρώτη στιγμή μια μεγάλη αγκαλιά. Ένιωσα σαν να μπήκα σε μια μεγάλη οικογένεια. Η διοίκηση, οι συνάδελφοι, όλοι με υποδέχτηκαν θερμά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να φέρω κάτι διαφορετικό στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, πάντως φιλοδοξώ να εκφράζω τον απλό πολίτη.

Με ενδιαφέρει πολύ να προσεγγίσουμε τους νέους ανθρώπους. Να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους και τους προβληματισμούς τους. Θέλω να αποσυνδέσω την ενημέρωση από το σοβαροφανές ύφος και το μονίμως ξερολίστικο σχόλιο και ύφος. Θέλω ο τηλεθεατής να ανοίγει το πρωί την τηλεόραση και να χαμογελάει. Να ξέρει πως εκεί είναι η Ανθή, που θα ρωτήσει όσα θέλει ο ίδιος να μάθει».

Ανθή Βούλγαρη: H πίστη στο Θεό, το σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο παραδοσιακός γάμος και η αναφορά στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο
«Με τον Ιορδάνη (Χασαπόπουλο) μετράμε ήδη τρία χρόνια συνεργασίας και σου λέω χωρίς κανέναν ενδοιασμό πως έχουμε γίνει πολύ καλή ομάδα. Την πρώτη χρονιά της συνεργασίας μας, όταν είχα στήλη μέσα στη δική του εκπομπή στο Open, είχαμε συγκρουστεί πολλές φορές. Όταν τον επόμενο χρόνο παρουσιάσαμε μαζί εκπομπή, δέσαμε τόσο πολύ που πραγματικά θεωρώ πως είμαι ευλογημένη που συνεργαζόμαστε.

Ο Ιορδάνης είναι απίστευτα δοτικός. Παρόλο που έχει γράψει χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία, αφήνει χώρο σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Θα τον χαρακτήριζα gentleman της δημοσιογραφίας».

«Πίσω από τις κάμερες, υπάρχουν γέλιο, ένταση, αγωνία, χαρά. Πολλά συναισθήματα. Η ομάδα λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Όλη μέρα δουλεύουμε και χτίζουμε την εκπομπή».

«Κάθε μέρα ξυπνάω γύρω στις 3.45. Ντους, πρωινό, καφές στο χέρι και ξεκινάμε! Μέχρι και τις 3 μ.μ. είμαι στο κανάλι. Eπιστρέφω σπίτι, μαγειρεύω, παίζω με τον σκύλο μου, τη Λάρα, κοιμάμαι καμιά ώρα και το απόγευμα το περνάω στο γυμναστήριο. Ακολουθούν τα Δελτία Ειδήσεων, η βραδινή σύσκεψη και ύπνος.

Το πρωινό είναι απαιτητικό. Χάνω σίγουρα πολλές ώρες ύπνου. Κατά τ’ άλλα, προσπαθώ να υπάρχει ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και δουλειάς. Το βέβαιο είναι πως αν δεν αγαπούσα αυτήν τη δουλειά, δεν θα τα έβγαζα εύκολα πέρα».

«Δεν πιστεύω στα σοβαρά και στα ελαφριά θέματα. Πιστεύω στην προσέγγιση. Όλα τα θέματα απαιτούν ρεπορτάζ. Σαφώς η επικαιρότητα είναι περισσότερο απαιτητική, επειδή η είδηση πρέπει να μεταφερθεί με απόλυτη ακρίβεια και διασταυρωμένη από κάθε της πλευρά Δεν επηρεάζομαι ψυχολογικά. Το έμαθα με τα χρόνια. Στις αρχές γυρνούσα σπίτι ράκος. Τώρα, σαφώς ασχολούμαι με τα θέματα, αλλά δεν τα βάζω μέσα μου».

«Η πανδημία σαφώς έχει προτεραιότητα στη δημοσιογραφική σκαλέτα, παρ’ όλα αυτά δεν υποτιμώ καθόλου την κατάσταση με την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν μας απασχολεί για πρώτη φορά.

Με ανησυχεί αρκετά το μεταναστευτικό, διότι νιώθω πως η Ευρώπη δεν το έχει κάνει πρόβλημα της και δεν ξέρω πόσο ακόμη θα μπορέσει η χώρα μας να σηκώσει το βάρος. Παρ’ όλα αυτά, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Ευελπιστώ πως το μέλλον θα είναι φωτεινότερο».

«Όταν έχω χρόνο, χαλαρώνω διαβάζοντας λογοτεχνία και περνάω πολλή ώρα στο γυμναστήριο ή κάνοντας ιππασία. Λατρεύω τα άλογα».

«Δεν άλλαξε κάτι επειδή παντρεύτηκα. Πάντα δούλευα δύσκολες και αρκετές ώρες. Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι αυτοσκοπός. Αν έρθει ένα παιδάκι, ήρθε», είπε η Ανθή Βούλγαρη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.