ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ –Μην πιστεύεις και μην ελπίζεις σε μάταιους ανθρώπους, οι οποίοι με τις διδασκαλίες τους για κινήσεις αστεριών (αστρολογία) και με άλλες αφελείς δοξασίες (μοίρας – τύχης) επηρεάζουν τη ζωή σου. Πίστευε μόνο στην αγάπη του Θεού και στην Θεία Πρόνοια. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος).

Όταν εμπιστεύεσαι ανθρώπους είσαι αδύναμος, αλλά εμπιστευόμενος τον Θεό είσαι δυνατός. Προσκολλήσου στον Θεό και όλη η δύναμή Του θα είναι μαζί σου. Ομολόγησε την αδυναμία σου ενώπιόν Του και Εκείνος θα σου στείλει την παντοδύναμη Χάρη Του. (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Να ελπίζετε πάντα μόνο στον Θεό, κατ’ ουδένα τρόπο όμως στον άνθρωπο. Τότε κάθε κακία θα πέφτει από πάνω σας, σαν κομμένο κλαδί. (Όσιος Βαρσανούφιος της Όπτινα)

Μην έχεις εμπιστοσύνη στον κόσμο. Πρόσεχε τις συναναστροφές. Μην ακούσεις ποτέ τί λέει ο κόσμος. Μπαίνουν πειρασμοί. Άνθρωποι είμαστε. Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια, πανουργίες, παγίδες. (Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης)

Να μην εμπιστεύεται κανείς τον εαυτόν του σε τίποτε, αλλά για όλα να συμβουλεύεται τους διακριτικούς πατέρες και να εξομολογείται καθαρά τα μυστικά της καρδιάς του. (Όσιος Βαρσανούφιος της Όπτινα)

Ποτέ μην ελπίζεις στον άνθρωπο. Μεγάλο και μοιραίο σφάλμα αυτό! Αν αυτό δεν το ορίσει ο Θεός, ο άνθρωπος ούτε θα σε υπερασπίσει, ούτε θα σε παρηγορήσει. Ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος, χωρίς την βοήθεια του Θεού. (Όσιος Νίκων της Όπτινα)

Επειδή δουλεύουμε ακόμα στα πάθη, δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε στο λογισμό και στα αισθήματά μας, γιατί στραβός οδηγός και τα καλά τα κάνει στραβά. (Αββάς Δωρόθεος)

Όταν βλέπετε κάποιον να λέει πολλά λόγια ή να αγαπάει τις συζητήσεις ή να ψάχνει για παρέα, μην του έχετε ποτέ εμπιστοσύνη. (Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης)

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτόν του μέχρι να πεθάνει. (Γερόντισσα Μακρίνα Βασσοπούλου)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.