«Μη σας πλανά κανένας. Όποιος εφαρμόζει στην πράξη τη δικαιοσύνη εκείνος είναι δίκαιος όπως είναι δίκαιος ο Θεός» (Α’ Ιωάννου 3:7).

Ένας ιεροκήρυκας πήρε το αστικό λεωφορείο το πρωί της Δευτέρας. Πλήρωσε το εισιτήριο και κάθισε. Μέτρησε τα ρέστα και είδε ότι ο εισπράκτορας του έδωσε παραπάνω. Κάποιοι θα τα κρατούσαν ευλογώντας την τύχη τους. Ο ιεροκήρυκας στην επόμενη στάση πήγε στον εισπράκτορα να τα δώσει τα παραπανίσια λέγοντας του: «Κατά λάθος μου δώσατε περισσότερα». Ο εισπράκτορας απάντησε: «Το έκανα σκόπιμα. Χθες βράδυ σας άκουσα να κηρύττετε για την τιμιότητα και ήθελα να δω αν εφαρμόζετε αυτά που κηρύττετε!».

Αν είσαι χριστιανός, οι άνθρωποι παρακολουθούν τη ζωή σου και περιμένουν να βρουν κάτι μεμπτό, ώστε να δικαιολογήσουν τη δική τους απιστία. Κάποιος είπε: «να ζεις και να μιλάς έτσι που να μην ανησυχείς αν πουλήσεις τον παπαγάλο σου στον κουτσομπόλη της γειτονιάς!». Ακεραιότητα σημαίνει να μην υπάρχει τίποτε στην ζωή σου για το οποίο να ντρέπεσαι. Αυτή πρέπει να μας διακρίνει σε κάθε τι που σκεπτόμαστε, λέμε ή πράττουμε. Με τη ζωή μας είτε οικοδομούμε είτε γκρεμίζουμε το καλό μας όνομα και κυρίως την καλή μας χριστιανική μαρτυρία.

«Δώσε μου σοφία και γνώση» (Β’ χρονικών 1:10)

– Ο Θεός μετράει εκείνα που δίνουμε συγκρίνοντάς τα μ’ εκείνα που κρατάμε.

– Αν είχαμε μάθει να είμαστε σπλαχνικοί και να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθούμε ο ένας τον άλλον, ο κόσμος θα είχε γίνει ένας καλύτερος τόπος για όλους.

– Κάνε όλο το καλό που μπορείς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που μπορείς, με όλους τους τρόπους που μπορείς, όπου και όποτε μπορείς και για όσον καιρό μπορείς.

– Η πίστη τα κάνει όλα κατορθωτά. Η ελπίδα τα κάνει όλα λαμπρά. Η αγάπη τα κάνει όλα εύκολα.

– Όταν ένας άνθρωπος έχει ανάγκη, ένα γραμμάριο βοήθειας αξίζει περισσότερο από ένα κιλό κήρυγμα.

– Αν νιώθεις δυστυχισμένος, πίστεψε πως υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις σ’ αυτόν τον κόσμο για να γίνεις χαρούμενος. Ενόσω μπορείς να απαλύνεις τον πόνο κάποιου άλλου, η ζωή σου δεν μάταιη (Helen Keller – τυφλή).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.