Βραδάκι σε κεντρικότατο σημείο του Θησείου. Κόσμος βολτάρει κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης και στη μέση του πολυσύχναστου πεζόδρομου ένας κύριος μοιράζει με ζέση φυλλάδια και μας καλεί να αγαπήσουμε τον Χριστό. 

Αλωνίζουν οι Πεντηκοστιανοί στο κέντρο της Αθήνας, μας καλούν να πάρουμε την Καινή Διαθήκη (τους) και η διοικούσα Εκκλησία που είναι σε όλα αυτά;;;;
Δεν μας έφταναν οι Ιεχωβάδες, οι κάθε λογής παραθρησκευτικές οργανώσεις, τώρα πρέπει να υποστούμε και την προπαγάνδα των Πεντηκοστιανών! Οι οποίοι μάλιστα όπως θα δείτε και στο φυλλάδιο που εξασφάλισε το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, στο κάτω μέρος…διευκρινίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Δηλαδή η Ιερά Σύνοδος το μόνο πoy κάνει είναι να επικυρώνει πρακτικά προηγούμενων συνεδριάσεων και να βγάζει εγκυκλίους για ίδρυση μονών σε μηtροπολιτικές περιφέρειες; Η δε Ιεραρχία μοναδικό αντικείμενο έχει την εκλογή Δεσποτάδων; Ήμαρτον πια!

Δείτε τι γράφουν οι Πεντηκοστιανοί στο φυλλάδιό τους 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

8 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ευαγγελία

Αγαπητε κειμενογραφε,
Απ΄ότι βλέπω ούτε τονίζουν πως πρέπει να πάρουμε την δικια τους Καινη Διαθηκη ουτε ειναι μαρτυρες του Ιεχωβα. Οποτε που ειναι το προβλημα? Ανοιξτε την ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ Αγια Γραφη(που σιγουρα αν εχετε, δεν την ανοιξατε ποτε) και ψαξτε τα ακριβη κεφαλαια με εδαφια που αναγραφονται στα φυλλαδια. Λενε κατι διαφορετικο?
Για την δικη σας βοηθεια(μιας που δεν εχετε ανοιξει το Βιβλιο):
-Πρωτα πηγαινετε στα περιεχομενα και ψαχνετε το ονομα του βιβλιου
-Υστερα γυρνατε στην σελιδα και ψαχνετε για το κεφαλαιο. Το κεφαλαιο ειναι οι μεγαλοι αριθμοι(π.χ 1,2,3...,21).
-Τελος, οι μικροι αριθμοι συμβολιζουν τα εδαφια.
Π.χ Κατα Ιωαννη Ευαγγελιο γ' 16
Βιβλιο: Κατα Ιωαννη Ευαγγελιο
Κεφαλαιο: γ ή αλλιως 3
Εδαφιο:16
Περιμενω απαντηση.
Με σεβασμο,
Ευαγγελια

2
Maria Zafeiri Carrasco

youtube.com/watch?v=a7nyPsbZnFw&feature=share

Στο 09:20 λεπτό : "Στην εκκλησία είσαι! ΣΩΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!"
Μα πώς το έχουν καταλάβει το Ευαγγέλιο τι λέει νομίζεις; Όπως θέλαν αυτοί το ερμήνευσαν. Χωρίς χάρη Θεού και με ανθρώπινη διάνοια!
Είναι η ερμηνεία των Πεντηκοστιανών.
Αλλά το θέμα δεν είναι οτι έχουν καταλάβει κάπως αλλιώς το Ευαγγέλιο.
Το θέμα είναι οτι έχουν πραγματική δαιμονική επήρεια! Κανονική δαιμονική καταληψία!
Όποιος να 'ναι είναι "προφήτης" και "προφύτησσα" και ο κάθε αμαρτωλός, βλάσφημος και αμετανόητος άνθρωπος, άδεια ώρα, όπως λέμε, βλέπει και ακούει ό'τι χρειάζεται να δεί και να ακούσει για να μείνει σε μιά αίρεση που είναι ΟΛΟΙ "σωσμένοι" αυτόματα η μεγαλύτερη απάτη που σας βάζει ο διάβολος μετά τα οράματα και τους ψιθύρους μες τα αυτιά σας!...

3
Maria Zafeiri Carrasco

Πως παρεξηγήσατε τόσο πολύ το Θεό εσείς οι Πεντηκοστιανοί αλήθεια!
Ένα Θεό που του βγάλατε όλη την γλύκα, αγάπη και ταπείνωση που τον χαρακτηρίζουν!
Ένα Θεό που τον καταντήσατε ένα ξόανο μονομανίας και εγωκεντρισμού που και τη μητέρα Του ακόμα απόπερνε και έβαζε μάλιστα στην θέση της, όπως στο γάμο στην Κανά, όταν της είπε :
“τι κοινόν υπάρχει, ω γύναι, μεταξύ εμού του Μεσσίου και σου, που με εγέννησες ως άνθρωπον; Δεν ήλθεν ακόμη η ώρα μου να κάμω θαύματα εμπρός στους ανθρώπους”
Και αντί να δείτε ότι ένας Θεός που ήρθε εδώ να καθαρίσει λεπρούς, να δώσει φώς σε τυφλούς και να αναστήσει νεκρούς μπαίνει στον κόπο να κάνει το νερό κρασί γιατί το ζήτησε ΕΚΕΙΝΗ, για να δώσει χαρά σ' αυτούς τους απλούς ανθρώπους, εσείς λέτε ότι την έβαλε στην θέση της, θέση την οποία κρατάτε γενικώς για την γυναίκα, στους κύκλους σας!
Εκείνης, την οποία εσείς αναιδέστατα ονομάζετε "μιά απλή γυναίκα" (ούτε καν η μητέρα μου δεν ήταν μιά απλή γυναίκα, αγαπητοί) δεν της αποτύετε κάν την ελάχιστη τιμή τιμητικής (όχι λατρευτικής) προσκήνησης την οποία όμως μπροστά σε οποιαδήποτε άλλη αμαρτωλότατη, υπάνθρωπη, πολιτική ή βασιλική αρχή αυτού του κόσμου, δεν θα αρνιόσαστε αλλά θα κλείνατε το γόνυ κολακευμένοι!!!
Ο καλός Θεός είναι ταπεινός!
ΔΕΝ ζηλεύει τους καλούς του φίλους, μάρτυρες και αγίους σαν ανταγωνιστές, ούτε βεβαίως την μητέρα του!
Αντιθέτως την τιμά και ήρθε ο Ίδιος να παραλάβει την ψυχή της κατά την Κοίμηση της, αλλά και ενδιαφέρθηκε κατά την σταύρωση για την υπόλοιπη διαβίωση της. Το δε άχραντο της σώμα θέλησε να αναληφθεί στους ουρανούς καθώς δεν ήταν άξια η γη να το κρατήσει.
Αλλά και την αγαπά γιατί δέχτηκε το θέλημα του Θεού ελεύθερη όντας (θα μπορούσε να μην πει "ιδού ο δούλος Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου" αλλά να πεί ΑΛΛΑ...)
Και ήρθε ο Σωτήρας του κόσμου και φτάσαμε και στους Αποστόλους οι οποίοι είναι κατά πολύ κατώτεροι της, διότι αν εκείνη αρνούνταν το θέλημα του Θεού οι Απόστολοι δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης και θα συνέχιζαν να ψαρεύουν τα ψάρια τους... Εκτός αν όλοι εσείς πραγματικά πιστεύετε αυτό που μιά Πεντηκοστιανή φίλη μου κάποτε μου είπε :
"Ο Θεός την έκανε τέλεια!"
Ο Θεός φίλοι μου δεν κάνει ρομπότ! Κάνει ανθρώπους ελεύθερους! Βάζει μέσα στην ψυχή τους έναν καλό πόθο, αλλά ο αγώνας για την επίτευξη του είναι ΟΛΟΣ δικός τους!
Θα περιμέναμε ακόμα την άξια που ελεύθερα θα δεχόταν το θέλημα του Θεού αν εκείνη απλά δίσταζε...
Όπως την άκουσε στο γάμο στην Κανά, έτσι ενδιαφέρετε να την ακούσει ακόμα.Την άκουσε, δεν την υπάκουσε! "Κάνετε ό'τι σας πει" τους είπε! Εκείνος είναι ο Θεός! Και της ζητάμε να Τον παρακαλέσει και τώρα για τα μικρά ή μεγάλα μας. Και όταν είναι σωστό και δίκαιο για την ψυχή μας, ο Κύριος κάνει δεκτό το αίτημα μας και μας βοηθάει! Ο Χριστός βοηθάει, ο Άγιος και η Παναγία συμπροσεύχεται μαζί μάς.
Γιατί λέτε στο ποίμνιο σας εσείς οι Πεντηκοστιανοί ότι η Παναγία και οι Άγιοι μας δεν μας ακούνε;;
Αν ο Θεός ακούει την δική μου και δική σου προσευχή, που έχουμε τα χάλια μας φίλε μου, γιατί δεν ακούει και της μητέρας Του που είναι αγνή και έχει ψυχή ζώσα; Αν μπεί και εκείνη στην προσευχητική μας παρέα δεν γίνεται περισσότερο δυνατή η προσευχή μας;
Για τα περί ετέρας τεκνογονίας με τον Ιωσήφ, πέντε ακόμη παιδιών!!!, απαξιώ και να τα συζητήσω. Εκείνη δηλαδή που είδε όλους τους αγγέλους να κατεβαίνουν για να προσκυνήσουν το νεογέννητο παιδί της και Σωτήρα του Κόσμου, είπε να κοιτάξει πιά να φτιάξει τη ζωή της και έψαχνε για γαμπρό στο πρόσωπο του Ιωσήφ!! Τί δηλαδή που είδε αγγέλους και συνομίλησε μαζί τους, όπως με τον Γαβριήλ, τί που την είχαν αφιερώσει οι γονείς της στο Θεό "εν παρθενία", τί που καθόλη την υπόλοιπη ζωή της ο Θεός με πολλά θαυμαστά την συνόδεψε και την προστάτευσε, τί στον Ιωσήφ έστειλε άγγελο να τον καθοδηγήσει και να την προστατέψει, και πόσα άλλα δεν ξέρουμε, θα πώ εγώ, και που εκείνη είδε και όμως εσείς, οι Πεντηκοστιανοί, όλα τα διαγράψατε και η "Πλατύτερα των Ουρανών" έγινε πιά η Μαρία, η γυναικούλα του Ιωσήφ..
Μισό θαύμα να δούμε στη ζωή μας και αφιερωνόμαστε ολόψυχα στο Θεό και εκείνη όλα τα διέγραψε; Δεν χρειάζεται να ερμηνεύσεις τη γραφή με χίλιους δικηγόρους καλοί μου άνθρωποι για να το καταλάβεις αυτό! Αλλά κι' αυτό λάθος το κάνατε!..
Σας παραθέτω τον κάτωθι σύνδεσμο ο οποίος καλύπτει πολλά κενά για τον παρεξηγημένο μνήστωρα και κηδεμόνα Ιωσήφ. (Και όχι βέβαια σύζυγο!) https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/5444-agios-iosif-o-mnistor
Για τον σταυρό, τί να πω;
Απλό σύμβολο είπατε;
"Σταυρός ο φύλαξ πάσης της Οικουμένης,
Σταυρός η ώραιότης της Εκκλησίας,
Σταυρός βασιλέων το κραταίωμα,
Σταυρός πιστών το στήριγμα,
Σταυρός των Αγγέλων η δόξα καί των δαιμόνων το τραύμα"
"Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου τω Σταυρώ προσηλωθείς και τη λόγχη κεντηθείς την αθανασίαν επήγασας ημίν Σωτήρ ημών Δόξα Σοι.
Όλα αυτά τα ξέρει ο δαίμονας.
Εσείς δεν τα ξέρετε;
Κατά παράδοξο τρόπο ό'τι απεχθάνεται ο διάβολος το απορρίπτουν και οι Πεντηκοστιανοί.
Τί μας λέει άραγε αυτό;;;;

4
Maria Zafeiri Carrasco

Έπαψε πιστεύετε ο Θεός μετά την ανάληψη Του να φανερώνει τους ανθρώπους του;
Γιατί απορρίπτετε τους Αγίους;
Και αν όχι τότε γιατί δεν τους τιμάτε με τιμητική προσκύνηση (όχι λατρευτική) και επίσκεψη των ναών τούς;
Επιτρέπεται η καλή μου φίλη, από 17 χρονών Πεντηκοστιανή και Ευβοιότισσα να μην έχει ΚΑΝ ακούσει για τον πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη και τον πατέρα Πορφύριο; "Ποιοί είναι αυτοί; Πού βρίσκονται;" με ρώταγε η φίλη μου. "Πότε; Πού;"
Τί άνθρωποι είστε εσείς που δεν την αφήσατε ποτέ να πλησιάσει στα αγιασμένα τους μέρη; Εκεί που ο Θεός μιλά ο άνθρωπος πρέπει να σιωπά και αφού υπήρξαν αυτοί οι άνθρωποι οι αγιασμένοι, οι ψημένοι στην ασκητική ζωή, ο δε Πάτερ Ιάκωβος έβγαζε και βγάζει δαιμόνια στο όνομα του Ιησού Χριστού, εσείς απαξιοίτε;
Αν οι άνθρωποι ήταν στον Θεό χρήσιμοι πρίν και ενώ ήταν σωματικά παρών και ο Ιδιος, γιατί δεν ήταν μετά;;;
Εσείς θα πείτε του Θεού τι θα κάνει; Αν δεν μιλήσουν οι άνθρωποι θα μιλήσουν οι πέτρες!Τί κρίμα, σε όλη την ερμηνεία σας της Αγίας Γραφής αντί να βλέπετε το δέντρο βλέπετε το δάχτυλο! Για παράδειγμα : Ερμηνεύετε το «Κύριον τον Θεόν σου θα προσκυνάς και μόνον αυτόν θα λατρεύεις» που στόχευε κυρίως τους ειδωλολάτρες και την απόλυτη ειδωλολατρεία της εποχής, ως σίγουρα αδιαφορία και οπωσδήποτε έλλειψη τιμής για όλα τα πρόσωπα της εκκλησίας πλην του Ιησού Χριστού (και των Αποστόλων!!)
Τον δε Ιησού τον απομονώσατε και απογυμνώσατε και στήσατε μόνο του σε ένα βάθρο να βλέπει τον κόσμο αλαζονικά!
Ερμηνεύσατε έτσι τον Θεό, όπως εσείς θα θέλατε τα πράγματα να είναι αν ήσασταν ΕΣΕΙΣ στην θέση Του! Μόνοι σας, μην σας πάρει κανείς την δόξα και την τιμή! Ο μη γένοιτο!!
Η διαφορά της αντίληψης του Θεού Ορθοδόξων και Καθολικών, που γέννησαν τους Διαμαρτυρόμενους (Προτεστάντες), που γέννησαν εσάς τους Πεντηκοστιανούς φαίνεται στην απεικόνιση της Αναστάσεως.
Η Ορθόδοξη, Βυζαντινή εικόνα δείχνει τον Χριστό να βγάζει με τα χέρια Του, να τραβάει, από τον θάνατο στη ζωή (χωρίς δεύτερη σκέψη ο ταπεινός Ιησούς!) τον προ Χριστού άνθρωπο, τον μέχρι πρότινος κερδισμένο από τον διάβολο, που απεικονίζεται στο πρόσωπο του Αδάμ και της Εύας.
Αυτή είναι η ουσία για την Ορθόδοξη εκκλησία!
Το θυσιαστικό πνεύμα του Χριστού!
Η Καθολική και εν' συνεχεία δυτική απεικόνιση δείχνει το Χριστό μόνο του, νικητή του θανάτου και το επίκεντρο όλων είναι Εκείνος!
Αυτή είναι η ουσία για την Καθολική και τις παραφυάδες της (Πεντηκοστιανή) εκκλησία.
Η δόξα του Χριστού!
Ο Θεός όμως δεν ήρθε για να μας δείξει την δόξα Του. Τη δόξα Του την ήξερε!
Και εκείνος και τα ορατά και τα αόρατα!
Τη θυσία ήρθε να μας δείξει!
"Δόξα!" "Δόξα!" "Δόξα!" Θυμάμαι μιά φίλη μου Πεντηκοστιανή που όλη την ώρα έλεγε!
Πού είναι η θυσία, ο δρόμος ο στενός στην κοσμοθεωρία σας;
Τη δόξα τη θέλει ο πονηρός! (Πού δεν την έχει!) Ο Θεός θέλει τη θυσία..
Έτσι παραφυάδα των Καθολικών - Προτεσταντών, εσείς οι Πεντηκοστιανοί που είστε, φτιάξατε ένα Θεό γεμάτο μονομανία, εγωπάθεια, αλαζονεία και ζηλοφθονία!

5
Maria Zafeiri Carrasco

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ!
Ο πονηρός έφτιαξε εκκλησία μιμούμενος την εκκλησία του Χριστού!
Ύστερα είπε :
Θα 'χω και εγώ προφήτες, και ο πονηρός μιλάει μέσα από αυτούς.
Ύστερα είπε :
Θα θεραπεύω και εγώ, και κάνει θεραπείες. (Ας μην ξεχνάμε, ήταν αρχάγγελος!)
Ύστερα είπε :
Θα 'χω και εγώ γλωσσολαλιά, και κάνει τους ανθρώπους να μουγκρίζουν γελώντας μαζί τους και με το Θεό!
Γελάει ΚΑΙ με το δημιουργό ΚΑΙ με το δημιούργημα!
Ύστερα είπε :
Εμείς θα διαφεντέψουμε και το Πνεύμα το Άγιο και θα του λέμε που να πάει!
Λες και οι μαθητές είπαν στο Χριστό και όχι ο Χριστός στους μαθητές ότι θα τους δώσει Πνεύμα Άγιο!
Αυτό είναι η μεγαλύτερη βλασφημία αυτής της αίρεσης και είναι έργο του πονηρού ο οποίος την ορίζει!

Αφού γελειωποίεισε την παρθένο Μαρία (μια απλή γυναίκα!)
Το σταυρό (είδωλο!)
Τη Θεία Κοινωνία (δείνει κρασιά και ψωμιά σε ανάμνηση!)
Την προσευχη (μουγκριτά και κραυγές!)
και αφού φρόντισε ό'τι φοβάται να το αποκαθηλώσει και να το γελειωποιείσει έπιασε και το Πνεύμα το Άγιο το οποίο εκείνος καμώνεται πως Του λέει που να παει!
Γιατί αυτό πάντα ήθελε!
Αλλά ΔΕΝ μπορεί!
Ας θυμηθούμε, ποιός κάλεσε το Πνεύμα το Άγιο, ο Χριστός ή οι μαθητές;
Ο Θεός ή οι άνθρωποι; Εκείνος το κάλεσε!
Θεός καλεί Θεό!
Εκείνος όρισε ΠΟΤΕ θα το δώσει, σε ΠΟΣΟΥΣ θα το δώσει και σε ΠΟΙΟΥΣ θα το δώσει!
Τότε, τώρα και πάντα!
Ο πονηρός διαφεντεύει αυτήν την αίρεση.
Πρέπει να φύγετε!
Ζητήστε από τον Χριστό να σας δείξει την αλήθεια!
Εκείνος είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι στην Ορθοδοξία!
Μπροστά στο Φως του Χριστού ο πονηρός θα χαθεί!

6
Maria Zafeiri Carrasco

Δεν είναι προφανώς ούτε Ελευθέρα, ούτε Αποστολική, ούτε Εκκλησία, ούτε τίποτα!
Κάτι άνθρωποι που πλησιάζουν κάτι αθώους, ανυπεράσπιστους, χαμηλής μορφωτικής συχνά και οικονομικής συχνότερα τάξης ανθρώπους, γιατί δεν μπορούν προφανώς εύκολα να απευθυνθούν σε άλλους!
Τέτοιοι ήταν, τον καιρό που τους προσέγγισαν, και οι Ιεχωβάδες και όλοι οι Πεντηκοστιανοί που γνωρίζω (επίπεδο κάτω της Στ. Δημοτικού) μάλλον και γιατί πάνω στην ανάγκη τους μέσα σ' όλα τους βοήθησαν και σιγά - σιγά τους πήραν στην αίρεση τους.

Παρακολουθώντας το βιντεάκι με την "Ομολογία Λούι Φεγγου" youtu.be/Nqu6MpvvjRI , απο την πρώτη φορά, παλιά που το είχα ξανακούσει, μου είχαν κάνει εντύπωση και τα κάτωθι :

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ!!

(36' λεπτό) Πείτε μας μιά προτροπή για τους νέους. Γιατί οι νέοι είναι το μέλλον.

"Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να βρούνε νέα πράγματα.
Ο κάθε νέος έχει μία φιλοδοξία :
Να γίνω και εγώ σαν τον Λούι Φέγγο!
Πού άρχισε αυτό.
Που έκανε επανάσταση!.
Μα δεν είναι έτσι.
Ένας είναι ο Λούις που κάλεσε ο Θεός για αυτή τη δουλειά!"
.........................................................
Τί λέει τούτος ο άνθρωπος;;
Ας θυμηθούμε το γνωστό ρητό :

Η ταπείνωση τους διαβόλους κάνει αγγέλους, ενώ η υπερηφάνεια τους αγγέλους κάνει διαβόλους!

Ποιά αλήθεια η σχέση αυτού του ανεκδιήγητου, υπερόπτη ανθρώπου και του Αποστόλου Παύλου ο οποίος έλεγε τα εξής; :

«Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος, ότι Χριστός Ιησούς ήλθεν εις τον κόσμον αμαρτωλούς σώσαι, ων πρώ­τος ειμι εγώ»(Α' Τιμ. α' 15).

Ἡ Ἐκκλησία, ἡ ὁποία χαρακτηρίζεται ἀπὸ τὸν Ἅγιο Ἀπόστολο ὡς «οἶκος Θεοῦ», «στύλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας»4, βρῆκε τὴν πιὸ κατάλληλη καὶ τέλεια περιγραφή της ὡς «Σῶμα» μὲ «Κεφαλὴ» τὸν Χριστό5.
(Πού χωράει σε όλα αυτά ο Κος. Λούις Φέγγος αλήθεια;;;)

Στὸν χαρακτηρισμὸ αὐτὸ ἐκφράζεται μὲ τὸν καλύτερο δυνατὸ τρόπο ὁ στενότατος σύνδεσμος τῆς Ἐκκλησίας μὲ τὸ μυστήριο τῆς Σαρκώσεως τοῦ Θεοῦ Λόγου καὶ ταυτίζεται μὲ αὐτό6. Διότι στὸ μυστήριο τῆς Ἐνανθρωπήσεως, ὁ Θεὸς ἐμφανίσθηκε μὲ Σάρκα καὶ ἔκανε τὴν Ἐκκλησία Σῶμα Του, κατὰ τὴν θαυμάσια Χρυσοστομικὴ ρῆσι: Ὁ Χριστὸς σαρκωθεὶς «Ἐκκλησίας σάρκα ἀνέλαβε»7, γινόμενος Ἀπαρχὴ καὶ Κεφαλὴ Αὐτῆς!

(Μέχρι του σημείου προφανώς που ο Θεός άλλαξε γνώμη και μέσου πληροφόρησης της προφήτησας!!!!! διέλυσε την παλιά εκκλησία και ίδρυσε νέα με επικεφαλή τον Κο. Φέγγο!!!
Ας σημειώσουμε ότι οι Πεντηκοστιανοί είναι οι γνωστοί "σατανιασμένοι" που ακούνε φωνές - ποιανού άραγε;;)

Ἑπομένως, ἡ Ἐκκλησία νοεῖται
α) ὡς ζῶν ὀργανισμός, τοῦ ὁποίου τὰ μέλη τελοῦν σὲ ἀλληλεξάρτησι καὶ ἀμοιβαιότητα μεταξύ τους, β) ὅτι κεφαλή τους εἶναι αὐτὸς ὁ ἴδιος ὁ Σωτῆρας τοῦ Σώματος Κύριος Ἰησοῦς Χριστὸς καὶ γ) ὅτι τὰ μέλη τοῦ Σώματος μαζὶ μὲ τὴν Κεφαλὴ ἀποτελοῦν ἕνα ἑνιαῖο καὶ ἀδιάσπαστο σύνολο8.

Ἐκ τούτων συνάγεται, ὅτι ὁ Χριστός μας εἶναι ἡ πηγὴ τῆς ζωῆς καὶ τῆς ἁγιότητος τῆς Ἐκκλησίας, καὶ ὅτι γενικὰ εἶναι «πάντων αἴτιος τῶν ἀγαθῶν τῇ Ἐκκλησίᾳ»9, καθὼς καὶ τὸ θεμέλιο καὶ ἡ οὐσία τῆς Ἑνότητος τοῦ Θεανθρωπίνου Σώματός Του10.

Ὁ Χριστός, ὡς Κεφαλή, ἀποτελεῖ τὸ κέντρο καὶ τὴν αἰτία τῆς ζωῆς καὶ τῆς ἑνότητος ὅλων τῶν μελῶν τοῦ Σώματός Του, τὰ ὁποῖα ὀφείλουν νὰ μὴ διαιροῦνται καὶ σκορπίζωνται, ἀλλὰ νὰ ζοῦν, ὅπως ἀναφέραμε, μὲ ἀλληλεγγύη καὶ ἀμοιβαιότητα.

Η Απίστευτη έπαρση του Κου. Λούι Φέγγου με ξεπερνάει!

Όντας μίλια μακριά από το πνεύμα της εκκλησίας του ταπεινού Χριστού και του επίσης ταπεινού Αποστόλου Του Παύλου, στην κατακλείδα μιάς συνέντευξης "ομολογίας" όπως αναφέρεται, καταλήγει :

Δεν είναι όλοι Λούις Φέγγος!
Μα και κολακευμένος φαντάζεται ότι πολλοί νέοι ΕΑΕΠιτες θα ονειρεύονται (οποία έπαρση!) :
Να γίνω και εγώ σαν τον Λούι Φέγγο! Κάτι το οποίο βεβαίως αποτρέπει να το σκέπτονται φοβούμενος προφανώς πάνω απ' όλα μην του πάρει κάποιος άλλος ΚΑΙ την δόξα αλλά ΚΑΙ το ποίμνιο!

Τα συμπεράσματα δικά σου!

7
Maria Zafeiri Carrasco

Μα πώς το έχουν καταλάβει το Ευαγγέλιο τι λέει νομίζεις; Όπως θέλαν αυτοί το ερμήνευσαν. Χωρίς χάρη Θεού και με ανθρώπινη διάνοια!
Είναι η ερμηνεία των Πεντηκοστιανών.
Αλλά το θέμα δεν είναι οτι έχουν καταλάβει κάπως αλλιώς το Ευαγγέλιο.
Το θέμα είναι οτι έχουν πραγματική δαιμονική επήρεια! Κανονική δαιμονική καταληψία!
Όποιος να 'ναι είναι "προφήτης" και "προφύτησσα" και ο κάθε αμαρτωλός, βλάσφημος και αμετανόητος άνθρωπος, άδεια ώρα, όπως λέμε, βλέπει και ακούει ό'τι χρειάζεται να δεί και να ακούσει για να μείνει σε μιά αίρεση που είναι ΟΛΟΙ "σωσμένοι" αυτόματα η μεγαλύτερη απάτη που σας βάζει ο διάβολος μετά τα οράματα και τους ψιθύρους μες τα αυτιά σας!...

8
Maria Zafeiri Carrasco

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ

Δέχονται μόνο την Αγία Γραφή, την οποία ερμηνεύουν όπως αυτοί νομίζουν. Δεν δέχονται όσα ο Χριστός και οι Απόστολοι μας παρέδωσαν προφορικά. Υποστηρίζουν ότι η Παναγία γέννησε πολλά παιδιά. Δεν πιστεύουν στις πρεσβείες των Αγίων. Δεν τιμούν τις άγιες εικόνες και τα λείψανα των Αγίων. Δεν πιστεύουν ότι στην Εκκλησία υπάρχει ειδική Ιερωσύνη η οποία στηρίζεται στην ύπαρξη Αποστολικής διαδοχής. Δεν δέχονται το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, ούτε τα μνημόσυνα. Δεν νηστεύουν την Τετάρτη και την Παρασκευή. Είναι αντίθετοι προς την παρθενική ζωή, προς τον Μοναχισμό.
ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ: έχουν προφητέψει πολλάκις την Β’ Παρουσία του Χριστού! Αλλά και ο ιδρυτής τους μας έχει δώσει (μέχρι σήμερα) δύο διαφορετικές ηλικίες του αντιχρίστου ο οποίος σύμφωνα με αυτόν έχει γεννηθεί.
Διδάσκουν την θεωρία περί «αρπαγής της Εκκλησίας» σύμφωνα με την οποία ο Χριστός πριν τη Μεγάλη Θλίψη του αντιχρίστου, θα αρπάξει την Εκκλησία του ώστε να γλυτώσει τα επερχόμενα δεινά. Στις συναθροίσεις τους υποτίθεται ότι λαμβάνουν τα χαρίσματα τους Αγίου Πνεύματος που έλαβαν οι Απόστολοι κατά την ημέρα της Πεντηκοστής αλλά η αλήθεια είναι πως λαμβάνουν ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ χαρίσματα με αποτέλεσμα να α) Μιλούν ακαταλαβίστικες γλώσσες που δεν ερμηνεύονται, β) Να ψευτοπροφητεύουν.
Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το ΨΕΥΔΟΣ για να αποσπάσουν Ορθόδοξους χριστιανούς από την Εκκλησία μας. Έτσι ισχυρίζονται πως η Εκκλησία μας τον 4ο αιώνα αποστάτησε και έγινε ειδωλολατρική σε αντίθεση με ότι λέει ο ίδιος ο Κύριος «πύλαι άδου ου κατισχύσουσι αυτής» (Ματθ. 16, 18).
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ: α) Τους αναγκάζουν να «γλωσσολαλήσουν» ώστε να γίνουν αποδεκτοί από την κοινότητα. Αν δεν λάβει «χάρισμα» ο πιστός τότε είναι δακτυλοδεικτούμενος από όλους και τίθεται σε αμφισβήτηση η πίστη του.