ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Live - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 Ζωντανά. Μεγάλη Εβδομάδα. Εκκλησία Live - Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών της Μεγάλης Παρασκευής Ζωντανά. Εσπερινός Αποκαθήλωσης - Ευλογία και Αγιασμός. Μεγάλη Παρασκευή με τα Άγια και φρικτά πάθη του Κυρίου και Θεού Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Εἰς τὴν Σταύρωσιν. Ζῶν εἶ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ, Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.

Οι Ώρες, είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για τους μοναχούς και τις μοναχές μας, που εγκαταβιώνοντας στα μοναστήρια τους και έχοντας ως κύριο μέλημα τους την προσευχή για την σωτηρία της ψυχής τους πρωτίστως, αλλά και την δική μας την ψυχή.

Οι μοναχοί αφού εμείς με τις καθημερινές μέριμνες και φροντίδες της επιβίωσης δυσκολευόμαστε, τελούν σε ημερήσια βάση μια σειρά από Ακολουθίες σύμφωνα με το μοναστηριακό Τυπικό, τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου όπως λέγονται, στους Νάρθηκες ή στα Καθολικά των εκκλησιών ή και στα παρεκκλήσια των Ιερών Μονών και των Κελλιών τους, ξεκινώντας από νωρίς το πρωΐ, αξημέρωτα ακόμα, με το Μεσονυκτικό, τον Όρθρο, τις ΄Ώρες, την Α΄, την Γ΄ και την ΣΤ΄ Ώρα για την ακρίβεια, μετά την Ακολουθία των Τυπικών, κατόπιν την Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία της Τραπέζης, και αργότερα την Θ΄ Ώρα και τον Εσπερινό, ενώ αργότερα το βράδυ, τελούν το Μικρό ή το Μεγάλο Απόδειπνο για να αποσυρθούν «κατά μόνας» ο καθείς και στο κελί του να κάνει τον Κανόνα του.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι οι Μεγάλες Ώρες, ποιες οι ακολουθίες, η ιστορία και η θεολογία των Μεγάλων Ωρών.

Η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών με τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022 08.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών της Μεγάλης Παρασκευής με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 08.00 το πρωί.

Μεγάλη Παρασκευή – Αποκαθήλωση

Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του Θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας.

Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες μας, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μαζί με την αναπαράσταση της ταφής. Το απόγευμα τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας.

Λόγω του πένθους της ημέρας οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, αποφεύγοντας ακόμη και το μαγείρεμα. Με λουλούδια που μαζεύουν ή αγοράζουν, γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν στις εκκλησίες για να στολίσουν τον Επιτάφιο.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο για την κορύφωση του Θείου δράματος την Μεγάλη Παρασκευή.

Εἰς τὸν εὐγνώμονα Λῃστὴν. Κεκλεισμένας ἤνοιξε τῆς Ἐδὲμ πύλας, Βαλὼν ὁ Λῃστὴς κλεῖδα τό, Μνήσθητί μου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.