ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΟΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΓ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της ΙΓ Κυριακής Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Ύψωση του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού μετ' Αρτοκλασίας. Ο Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης. Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε (Πολιούχος Σπάρτης). Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης. Ο Όσιος Ακάκιος «ὁ ἐν τῇ Κλίμακι». Η Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Γεωργίου «ἐν τῷ Κυπαρίσσῳ». Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας και προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Ο νεαρός πλούσιος άρχοντας. Κυριακή ΙΓ Λουκά.

Ύψωση και αρτοκλασία Αγίου Στυλιανού.

Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;

Στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΓ Λουκά ο πλούσιος νέος φαίνεται πως είχε μεταφυσικές αναζητήσεις και μεγάλα πνευματικά ενδιαφέροντα. Η νεανική του καρδιά φλεγόταν για τα υψηλά, τα αιώνια, τα μέλλοντα. Πλησίασε τον Κύριο με ζήλο και διάθεση ειλικρινή.

Ένας πόθος και μια φλόγα άναψε μέσα του που τον ανάγκασαν να πλησιάσει τον Χριστό και να του κάνει την εξής ερώτηση:

«Δάσκαλε αγαθέ, τι να κάνω, για να κληρονομήσω ζωή αιώνια»;

Ο Κύριος του απάντησε:

Γιατί με ονομάζεις «αγαθό», αφού νομίζεις ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος; Κανείς δεν είναι απολύτως αγαθός παρά μόνο ένας, ο Θεός.

Στη συνέχεια ο Ιησούς άρχισε να του υπενθυμίζει τις εντολές του Μωσαϊκού Νόμου «μὴ μοιχεύσῃς, μὴ φονεύσῃς, μὴ κλέψῃς, μὴ ψευδομαρτυρήσῃς, τίμα τὸν πατέρα σου καὶ τὴν μητέρα σου». Η τήρηση των εντολών του Θεού είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία μας. Δεν σωζόμαστε μόνο με το να πιστεύουμε. Χρειάζονται και τα έργα.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή ΙΓ Λουκά με τον άφρονα πλούσιο.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Στυλιανού του προστάτου των βρεφών του εκ Παφλαγονίας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ύψωση του Οσίου Στυλιανού του θαυματουργού του εκ Παφλαγονίας και της Κυριακής ΙΓ Λουκά με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Άγιος Στυλιανός

Ο Άγιος Στυλιανός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον λαό και εικονογραφείται με ένα νήπιο σπαργανωμένο στην αγκαλιά του, που συμβολίζει ότι είναι ο προστάτης των νηπίων.

Ο Άγιος Στυλιανός γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας, μεταξύ του 400 και 500 μ.Χ. Ήταν ευλογημένος από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη. «Ούτος εκ μήτρας αγιασθείς, γέγονε του Αγίου Πνεύματος οικητήριον», αναφέρει χαρακτηριστικά το Συναξάρι του. Όσο μεγάλωνε, τόσο με την Χάριν του Θεού γινόταν κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.

Από την παιδική του ηλικία έδειξε τα σπάνια προτερήματα της αγιασμένης ζωής του. Αν και ήταν και αυτός παιδί και νέος και έφηβος, μολονότι είχε κι εκείνος σάρκα, εν τούτοις δεν άφησε τις επιθυμίες να μολύνουν το πνεύμα και την ψυχή του.

H πρώτη ενέργειά του ήταν να πουλήσει την περιουσία του και να την μοιράσει στους φτωχούς της Εκκλησίας.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και τα θαύματα του Αγίου Στυλιανού.

Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε· ἀνατεθεὶς γὰρ Θεῷ ἐκ νεότητος κατοικητήριον ὤφθης τοῦ Πνεύματος. Πάτερ ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.