ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΑΣΜΟΣ Live - ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Κυπριανού Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης - Ευλογία Αγιασμός και Ευχή Αγίου Κυπριανού. Ο Άγιος Κυπριανός ο Ιερομάρτυρας. Η Αγία Ιουστίνη η Μάρτυς. Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εν Καρατζασού. Ο Όσιος Κασσιανός ο Έλληνας και Θαυματουργός. Αγιασμός Οκτωβρίου 2023.

Πλάνης σοφιστείας ἀπολιπών, τῆς θείας σοφίας, ἀνεδείχθης λαμπρὸς φωστήρ, καὶ σὺν Ἰουστίνῃ, Κυπριανὲ ἀθλήσας, τῆς ἄνω βασιλείας, ἄμφω ἔτυχε.

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό. Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης των Μαρτύρων με τον Αγιασμό Οκτωβρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Θα διαβαστεί από τον ιερέα η ευχή εξορκισμού του Αγίου Κυπριανού.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Κυπριανού του Ιερομάρτυρα και τον Αγιασμό Οκτωβρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Ευχή Αγίου Κυπριανού

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό.

Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό τον διέβαλαν στον Δέκιο. Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομηδεία ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε.

Η ευχή του Αγίου Κυπριανού, διαλύουσα τα μάγια, δίδεται μόνο από ιερέα και έχει ως εξής:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ο κρατών καί κυβερνών τά πάντα, Άγιος καί δεδοξασμένος υπάρχεις.

Διό Βασιλεύ τών Βασιλευόντων καί Κύριε τών Κυριευόντων δόξα σοί. Ο καθήμενος εν τώ φωτί τώ απείρω καί απροσίτω βροτοίς, όπερ είδον δυνάμεις χιλιάδες καί μυριάδες Αγίων Αγγέλων καί Αρχαγγέλων. Σύ γιγνώσκεις τά κρύφια του ταπεινού δούλου σου Κυπριανού. Ότι ουκ εγίγνωσκον πρότερoν τά σά θαυμάσια Κύριε παντοδύναμε. Σύ ει μόνος Κύριος Ιησούς Χριστός ο Θεός ημών.

Διαβάστε ολόκληρη την προσευχή Αγίου Κυπριανού.

Ἀλγεῖ Σατανᾶς, τὸν πάλαι φίλον βλέπων, Ξίφει φιλοῦντα συνθανεῖν Ἰουστίνῃ. Τμήθη δευτερίῃ σὺν Ἰουστίνῃ Κυπριανός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.