ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 21 Μαΐου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - Ευλογία και Προσευχή στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι οι Θεόστεπτοι Βασιλείς.

Ὡς κοινὸν εἶχον γῆς Βασιλεῖς τὸ στέφος, Ἔχουσι κοινὸν καὶ τὸ τοῦ πόλου στέφος. Ξύνθανε μητέρι εἰκάδι πρώτῃ Κωνσταντῖνος.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε μεταξύ των ετών 272-288 μ.Χ., χωρίς όμως να είναι ακριβές το έτος της γεννήσεώς του. Ως γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο και το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ωστόσο η άποψη που επικρατεί φέρει τον Μέγα Κωνσταντίνο να έχει γεννηθεί στη Ναϊσό της Άνω Μοισίας.

Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος, που λόγω της χλωμότητος του προσώπου του ονομάσθηκε Χλωρός, και ήταν συγγενής του αυτοκράτορα Κλαυδίου. Μητέρα του ήταν η Αγία Ελένη, θυγατέρα ενός πανδοχέως από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Το 305 μ.Χ. ο Κωνσταντίνος ευρίσκεται στην αυλή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στη Νικομήδεια με το αξίωμα του χιλίαρχου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 07.15 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τρίτη 21 Μαΐου 2024 07.15 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.