ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΕ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live - ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής ΙΕ Ματθαίου με τη συνάντηση του Ιησού και του Νομικού στο Ναό - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Ισίδωρο τον Πηλουσιώτη. Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης. Ο Όσιος Ιωάννης ο Επίσκοπος Ειρηνουπόλεως. Ο Άγιος Αβράμιος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Αρβήλ της Περσίας. Η Αγία Εμμελεία. Η Αγία Νόννα. Η Αγία Ανθούσα. Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής. Κυριακής ΙΕ' Ματθαίου. Κυριακή του Νομικού.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής, ορίσθηκε να τιμάται η μνήμη των Αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόννας και Ανθούσης.

Άγιος Ισίδωρος

O Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ. από γονείς θεοφιλείς, και ήταν συγγενής των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, Θεοφίλου και Κυρίλλου Α’. Σε νεαρή ηλικία έλαβε μεγάλη και θαυμαστή θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας.

Επιζητώντας όμως την ησυχία για να δύναται να ασχοληθεί με το έργο της ζωής του, τη μελέτη των Αγίων Γραφών, αποσύρθηκε σε κάποιο μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, γι’ αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης. Αργότερα δέχεται την πρόταση να γίνει ιερέας και στη συνέχεια εκλέγεται πανηγυρικά ηγούμενος στο μοναστήρι του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής ΙΕ Ματθαίου με τη συνάντηση του Ιησού και του Νομικού στο Ναό και εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ΙΕ Ματθαίου με την εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

Ενορία Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.