ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Ιερού Σαρανταλείτουργου Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίου Μοδέστου του προστάτη των ζώων και Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Μόδεστος ο Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων και προστάτης των ζώων. Οι προσευχές του Αγίου Μόδεστου για την θεραπεία των ζώων.

Φέρει, Μόδεστε παμμάκαρ, καὶ σὸν τάφον, Ἡ τὸν τάφον φέρουσα γῆ τοῦ Κυρίου.

Ο Άγιος Μόδεστος φέρεται να προστατεύει τα ζώα, ιδιαίτερα αυτά που σέρνουν άροτρο. Στην εορτή του δεν «εορτάζουν» μόνο τα βόδια, αλλά κατά επέκταση όλα τα οικόσιτα ζωντανά. Και οι δύο Άγιοι Μοδέστοι θεωρούνται προστάτες των ζώων κατά την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μάλιστα στον Θεσσαλικό κάμπο αλλά και σε άλλες αγροτικές περιοχές της Ελλάδος τιμάται εξόχως.

16 και 18 Δεκεμβρίου λοιπόν τιμάται η μνήμη του Αγίου Μοδέστου που, καθώς κατά το βίο του θεράπευε όχι μόνον ανθρώπους, αλλά και τα ζώα που εκείνοι εκτρέφαν.

Θεωρείται από το λαό άγιος προστάτης και θεραπευτής ιδιαιτέρως των μεγαλόσωμων ζώων, των ζώων των κτηνοτρόφων και γεωργών, των οποίων η επιβίωση, θεωρούνταν υψίστης σημασίας για τη διαβίωση των ανθρώπων.

Διαβάστε αναλυτικά πότε εορτάζει και ποιος ήταν και την προσευχή του Αγίου Μοδέστου για όλα τα ζώα.

Η Ακολουθία του Ιερού Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία του Αγίου Μοδέστου του Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων και προστάτου των ζώων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

Θα διαβαστεί η θαυματουργική προσευχή του Αγίου Μοδέστου για όλα τα ζώα και θα γίνει αγιασμός.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων με την Παράκληση του Αγίου Μοδέστου με την ευχή και τον αγιασμό για όλα τα ζώα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.