ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑΔΔΑΙΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Πάντων και του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Θεαδέλφου Ζωντανά. Παράκληση και Εσπερινός Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου - Ευλογία και Αγιασμός. Κυριακή των Αγίων Πάντων. Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος και Αδελφόθεος.

Καὶ συγγενείᾳ καὶ χορῷ αὐχεῖν ἔχεις. Χριστοῦ μαθητῶν ὦ Ἰούδα, καὶ πάθει. Ἐννεακαιδεκάτῃ βελέεσσιν Ἰούδας θνῄσκει.

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται με αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου. Θα προσπαθήσουμε να διασαφηνίσουμε τα σχετικά με την ταυτότητα του Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου, όπως και την ημέρα εορτής του.

Ο πυρήνας της αναζήτησής μας εστιάζεται στην αξιολόγηση μιας αρχαίας παράδοσης που κυριαρχεί στη δύση και κυρίως από αυτήν εισήλθε στον χώρο της ορθόδοξης ανατολής. Η παράδοση αυτή, ταυτίζει τους δύο ομώνυμους αποστόλους, δηλαδή τον Ιούδα Ιακώβου και τον εκ των αδελφών του Κυρίου Ιούδα, τον καλούμενο αδελφόθεο.

Διαβάστε αναλυτικά ποιος είναι και πότε εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός Ζωντανά της εορτής του Αγίου Ιούδα του Αδελφόθεου του Θαδδαίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 19.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και των Αγίων Πάντων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 19.00 το απόγευμα.

Εκκλησίες Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου

Όλες οι Εκκλησίες του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μία Εκκλησία (Ιερός Ναός) αφιερωμένες στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά Ιερά Παρεκκλήσια, Εκκλησάκια και Εικονοστάσια, επίσημα και αναγνωρισμένα από την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Ιερός Ναός ξεκίνησε πριν 15 χρόνια να λειτουργεί ως Παρεκκλήσι. Το 2015 υπήρξε η θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου ακριβώς δίπλα στο προσκυνητάρι, το οποίο υπάρχει ακόμα. Είναι η πρώτη και μοναδική, έως και σήμερα(2019), Εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου η οποία υπάγεται στη Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Διαβάστε και δείτε αναλυτικά όλες τις εκκλησίες του Αγίου Ιούδα του θαδδαίου.

Kλήσις τριπλή σοι και τριπλούν μάκαρ πάθος, Άρσις δέσις τε και τρίτον τόξου τάσις. Eννεακαιδεκάτη βελέεσσιν Iούδας θνήσκει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Αννα Γεωργίου

Για όλο το κόσμο... Και στην οικογένεια μου...

2
Σαρηδακησ Μιχάλη

Παρακολουθώ

4
Παναγιώτα

Αμήν Άγιε μας Ιούδα Θαδδεε