ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗΣ: Πρέπει να εξομολογούμαστε συχνότερα τις αμαρτίες μας. Με την ανοιχτή παραδοχή κι ομολογία τους τις μαστιγώνουμε και νιώθουμε μεγαλύτερη απέχθεια γι’ αυτές.

Αναλογίσου, άνθρωπε, σε τι μιζέρια σ᾽ έχει οδηγήσει η καταραμένη αμαρτία και τι έκανε για τη σωτηρία σου ο Χριστός, ο Κύριος, ο Υιός του Θεού!

Θυμήσου τη σάρκωσή Του, την εθελούσια θυσία Του, τη συνομιλία Του με τους ανθρώπους, τα έργα Του, τα θαύματά Του! Σκέψου πως μυκτηρίστηκε, υβρίστηκε. Καταδέχτηκε να τον φτύσουν, να τον κολαφίσουν, να Τον καρφώσουν ατιμωτικά πάνω στο σταυρό.

Δέχτηκε να πεθάνει, να ταφεί και μετά αναστήθηκε «εκ νεκρών». Πόσα υπόφερε για να μας σώσει από τα αιώνια βάσανα και τι ζητάει από σένα για ανταπόδοση; Να του αφοσιωθείς απόλυτα. Να μη ζεις για τον εαυτό σου αλλά για Εκείνον, να τηρείς τις εντολές Του.

Μακριά λοιπόν από ο,τι σε τραβάει προς την αμαρτία. ‘Απόφευγε τις σαρκικές επιθυμίες, την επιθυμία των οφθαλμών και την υπερηφάνεια. Σταύρωσε τη σάρκα σου, μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες. Σώσε την ψυχή σου με την υπομονή. ‘Αγάπα το Θεό και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.