ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Live - ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αποστόλου Φιλίππου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Γρηγόριο και τον Απόστολο Φίλιππο. Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος και Νεομάρτυρας (Πολιούχος Ύδρας και Ρόδου). Ο Άγιος Ευφημιανός ο Θαυματουργός. Ο Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος εκ των Δώδεκα. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης και Θαυματουργός.

Φωτός λαμπρόν κήρυκα νυν όντως μέγαν, Πηγή φάους άδυτον άγει προς φέγγος.

O Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε το 1296 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, από τον Κωνσταντίνο τον Συγκλητικό και την ευσεβέστατη Καλλονή. Ξέρουμε ότι κατά το πρώτο μισό του 14ου αιώνα μ.Χ. ήταν στην αυτοκρατορική αυλή της Κωνσταντινούπολης, απ’ οπού και αποσύρθηκε στο Άγιο Όρος χάρη ησυχότερης ζωής, και αφιερώθηκε στην ηθική του τελειοποίηση και σε διάφορες μελέτες.

Το 1335 μ.Χ. με τους δύο αποδεικτικούς λόγους του «Περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος», ήλθε σε σύγκρουση με τον Βαρλαάμ τον Καλαβρό, ο οποίος δίδασκε πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίσει το Θεό, κι ακόμα περισσότερο δεν μπορεί να ενωθεί μαζί Του. Κατά τα λεγόμενα του Βαρλαάμ, ο Θεός είναι «κλειστός στον εαυτό του» και δεν μπορεί να ενωθεί με τους ανθρώπους.

Διαβάστε αναλυτικά για τον συγκλονιστικό βίο και την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά του Αγίου Φιλίππου εκ των δώδεκα Αποστόλων και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά του Θαυματουργού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά του Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και του Αγίου Φιλίππου εκ των δώδεκα Αποστόλων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Ο Άγιος Φίλιππος ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Κυρίου. Καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, απ’ όπου και ο Ανδρέας με τον Πέτρο. Τον κάλεσε μαθητή Του ο ίδιος ο Κύριος, και κατόπιν ο Φίλιππος έφερε στον Κύριο το Ναθαναήλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ένα διάλογο που είχε ο Φίλιππος με τον Κύριο, όπου δίνει αφορμή στον Κύριο να φανερώσει ο ίδιος ότι είναι ομοούσιος με τον Πατέρα Θεό.

Είπε λοιπόν ο Φίλιππος: «Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν».

Κύριε, αποκάλυψε μας, δείξε μας τον Πατέρα, και αυτό μας αρκεί.

Διαβάστε αναλυτικά τον βίο και την εορτή του Αποστόλου Φιλίππου.

Ἀρθεὶς Φίλιππος ἐκ ποδῶν ἐπὶ ξύλου, Τὰ τῶν ποδῶν σοι νίπτρα Σῶτερ ἐκτίνει. Ἤρθης κἀκκεφαλῆς δεκάτῃ Φίλιππε τετάρτῃ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.