ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίων Πέτρου και Παύλου Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία των Αγίων Πέτρου και Παύλου των Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων - Ευλογία και Αγιασμός. Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος οι Πρωτοκορυφαίοι και Πανεύφημοι Απόστολοι.
Σταύρωσις εἷλε κήρυκα Χριστοῦ Πέτρον, Τομὴ δὲ Παῦλον, τὸν τεμόντα τὴν πλάνην. Τλῆ ἐνάτῃ Σταυρὸν Πέτρος εἰκάδ’ ἄορ δέ γε Παῦλος.
Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος είναι οι δύο μεγαλύτεροι απόστολοι της Χριστιανικής εκκλησίας.
Ο Απόστολος Παύλος, συγγραφέας των μισών περίπου από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, ονομάστηκε ισαπόστολος και άγιος, και ήταν μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Χριστιανισμού.
Του δώθηκε δε και το όνομα «Απόστολος των εθνών» γιατί ήθελε στην χριστιανική θρησκεία τους πάντες και όχι μόνο τους Εβραίους. Ο Απόστολος Πέτρος είναι η «πέτρα πάνω στην οποία θα κτίσω την εκκλησία μου» όπως ειπώθηκε από τον Ιησού.
Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ.
Ο δε Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας σε ένα χωρίο που ονομάζεται Γίσχαλα και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού.
Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στις 29 Ιουνίου των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων και Πανευφήμων Αποστόλων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 07.00 το πρωί.
Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.
Πως να στείλετε τα ονόματα
Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube
Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Πέτρου και Παύλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 07.00 το πρωί.
Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων
Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.
Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.
Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.
Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.