ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ Live: Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων - Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ζωντανά. Παράκληση και Εσπερινός Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων - Ευλογία και Αγιασμός. Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι οι Θεόστεπτοι Βασιλείς.

Θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Ὡς κοινὸν εἶχον γῆς Βασιλεῖς τὸ στέφος, Ἔχουσι κοινὸν καὶ τὸ τοῦ πόλου στέφος. Ξύνθανε μητέρι εἰκάδι πρώτῃ Κωνσταντῖνος.

Στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης, των Ισαποστόλων, όπως τους ονομάζει, για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 274 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος ο Α’ ο Χλωρός και μητέρα του η Ελένη από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, προάχθηκε γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός Ζωντανά της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων της Παρασκευής 20 Μαΐου 2022 19.00 το απόγευμα.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, από τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 19.00 το απόγευμα.

Παρακλητικός Κανών Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Μετά το ευλογητός, το Κύριε εισάκουσον.

Είτα το, Θεός Κύριος˙ και το τροπάριον. Ήχος Δ’.

Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ…

Τους Ορθοδόξων Βασιλέων προστάτας, οι συνεχόμενοι δεινοίς ανυποίστοις, εκλιπαρούντες κράξωμεν εκ βάθους ψυχής, Κωνσταντίνε μέγιστε, και θεόφρον Ελένη, λιταίς υμών, Θεόστεπτοι, πάσης ρύσασθε βλάβης, και εκ δεινών λυτρώσασθε ημάς, ως πρεσβευταί αεί ημών, θερμότατοι.

Δόξα. Και νύν Θεοτόκιον.

Τη Θεοτόκω εκτενώς νύν προσδράμωμεν, αμαρτωλοί και ταπεινοί και προσπέσωμεν εν μετανοία κράζοντες εκ βάθους ψυχής˙ Δέσποινα βοήθησον, εφ’ ημίν σπλαγχνισθείσα, σπεύσον απολλύμεθα υπό πλήθους πταισμάτων, μη αποστρέψης σους δούλους κενούς˙ σε γάρ και μόνην ελπίδα κεκτήμεθα.

Διαβάστε ολόκληρο τον Παρακλητικό Κανόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.