ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ: Δείτε τα μοναστήρια των Αγίων Αποστόλων στην Κρήτη.

Μονή Αγίων Αποστόλων στα Καστελλιανά

Η μονή των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται στη τοποθεσία που λειτουργεί σήμερα το οινοποιείο Στραταριδάκη. Το μοναστήρι, σήμερα ερειπωμένο, λειτούργησε ως μετόχι της μονής Σινά και κατά τη Γερμανική Κατοχή ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση, κυρίως τροφοδοτώντας και υποστηρίζοντας την ομάδα ανταρτών του Μανώλη Μπαντουβά.


Μονή Αγίων Αποστόλων στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στο σημείο αυτό, στο δρόμο προς την Αλόιδα, λειτουργούσε κατά την Τουρκοκρατία μονή αφιερωμένη στους Αγίους Αποστόλους, με λίγους μοναχούς. Όταν το 1823 ο Χασάν Πασάς επιτέθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου από την πλευρά αυτή, αφού κατέκαψε την Κριτσά έφτασε στο σημείο αυτό και κατέστρεψε τη μονή. Οι μοναχοί που σώθηκαν, αργότερα μεταφέρθηκαν στη μονή Κρουσταλλένιας και η μονή ερήμωσε.

Ο όρος απόστολος σημαίνει πρωταρχικά «απεσταλμένος, πρεσβευτής», ενώ μια πιο ειδική σημασία και ευρύτερα χρησιμοποιούμενη είναι «απεσταλμένος παρά του Θεού ».

Ο Ίδιος ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές Του ως αντιπροσώπους Του στον κόσμο και με το κήρυγμά τους να καλέσουν κοντά στο Θεό όχι μονάχα Ισραηλίτες αλλά και εθνικούς («ειδωλολάτρες»). Από την Καινή Διαθήκη μαθαίνουμε τα ονόματα των 12 μαθητών του Ιησού, τους οποίους ο Ίδιος ονόμασε Αποστόλους (Λκ. 6:13)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.