ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Αναργύρων Ζωντανά. Παράκληση και Εσπερινός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης - Ευλογία και Προσευχή στους Αγίους Αναργύρους. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και Θαυματουργοί και η μητέρα τους Θεοδότη.

Ἅγιοι Ἀνάργυροι καὶ θαυματουργοί, ἐπισκέψασθε τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε ἡμῖν.

Τα τρία ζεύγη των Αγίων Αναργύρων. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι στην πραγματικότητα είκοσι. Μεταξύ αυτών υπάρχουν τρεις συζυγίες Αγίων Αναργύρων που φέρουν το ίδιο όνομα.

Δηλαδή οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, τους οποίους τιμά η Ορθόδοξος Εκκλησία σε διαφορετικές ημέρες του έτους. Όλοι τους ήταν ξεχωριστά πρόσωπα και έζησαν διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Αρκετοί νομίζουν ότι οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δύο, ο Κοσμάς και Δαμιανός, χωρίς να ξεχωρίζουν τα ζεύγη που τιμάμε τις δύο πρωτομηνιές (Ιουλίου και Νοεμβρίου). Αν ανατρέξουμε στα συναξάρια της εκκλησίας μας θα δούμε ότι η χορεία των Αναργύρων Αγίων ανέρχεται σε είκοσι μέλη.

Τους ονομάζουμε Αναργύρους γιατί όλοι είχαν την ιατρική επιστήμη ως μέσον θεραπείας και θαυμάτων. Για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού μεταλαμπάδευαν ήταν η πίστη στον Χριστό.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι και πόσοι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Ζωντανά της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022 17.00 το απόγευμα.

Ο Πανηγυρικος Εσπερινός με Αρτοκλασια και Ύψωση προς τιμήν των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων μετ’ αρτοκλασίας και ύψωσης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 17.00 το απόγευμα.

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός

Οι δίδυμοι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός ( – 303) υπήρξαν γιατροί και μάρτυρες της ορθοδοξίας γιοί της Θεοδότης. Γεννήθηκαν στην Συρία και πέθαναν το 303 στις Αιγές της Κιλικίας. Θεράπευαν αφιλοκερδώς τους αρρώστους.

Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τούς αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες.

Τότε οι άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα, προσήλθαν μόνοι τους ενώπιον του και ο αυτοκράτορας Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό.

Εκείνοι όμως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, αλλά κατάφεραν να μεταπείσουν και να μεταστρέψουν τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή και τον βίο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Εἰ καὶ παρῆκαν γῆν Ἀνάργυροι δύω, Πληροῦσιν, ὡς πρίν, καΙ πάλιν γῆν θαυμάτων. Πρώτῃ Ἀκέστορε φῶτε Νοεμβρίου ἔκπτατον ἐκ γῆς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.