ΑΓΙΑΣΜΟΣ Live: ΦΩΤΑ 2022. Ενορία Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων Ζωντανά. Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός. Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2022. Τα Αγία Θεοφάνεια.

Τους ουρανούς βάπτισμα του Χριστού σχίσαν, Τους αυτό μη χραίνοντας ένδον εισάγει. Βάπτισεν εν ποταμώ Χριστόν Πρόδρομος κατά έκτην.

Η Ορθοδοξία μας εορτάζει τη Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από τον Τίμιο Πρόδρομο που δίδει πλέον τη δυνατότητα της πνευματικής αναγέννησης των ανθρώπων.

Η Εκκλησία μας σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, καθιέρωσε να τελείται Θεία Λειτουργία και τελετή του Μεγάλου Αγιασμού ανήμερα της εορτής και την παραμονή προς ενίσχυση των πιστών.

Άρα λοιπόν και την παραμονή τελείται Μεγάλος Αγιασμός. Μικρός Αγιασμός τελείται συνήθως την πρώτη εκάστου μηνός στις ενορίες αλλά και όταν καλεί ο πιστός τον ιερέα για μια ανάγκη ή ευλογία.

Διαβάστε αναλυτικά για τον μικρό και μεγάλο αγιασμό με απλά λόγια.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, από τη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 12.00 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Θα προηγηθεί η Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων στις 07.00 το πρωί.

Ενορία Πύλης Τρικάλων

Η Πύλη βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και είναι χτισμένη στα όρια της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας στην είσοδο του φαραγγιού προς τα ορεινά της Πίνδου. Το χωριό κρύβεται μέσα σε πλατάνια και το διασχίζει ο Πορταϊκός (Πορτιάτης) ποταμός που χωρίζει τα δύο αντικριστά βουνά, Κόζιακα και Ίτανο.

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων ανήκει διοικητικά και ποιμαντικά στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Ιδρύθηκε ως ενορία περίπου το 1866.

Ο κεντρικός Ιερός Ναός είναι του Αγίου Νικολάου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε το 1866 και βρίσκεται στη μικρή και γραφική πλατεία «Μεσοχώρι».

Στην ενορία ανήκουν και άλλοι δύο Ιεροί Ναοί.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.